La producció d'oli de marihuana va provocar les explosions de Segur de Calafell

El procés requereix injectar gas butà a un recipient ple de cànnabis
Estat en què va quedar l'habitatge de Segur que va patir una explosió el 14 de maig. | ACN

 

Els veïns del número 54 de l'avinguda d'Anglaterra de Segur de Calafell es van despertar el diumenge 14 de maig amb una forta explosió que va destrossar part de l'immoble on va succeir, ferint a dues persones que hi havia a dins. Un mes exacte més tard, el 14 de juny, hi va haver una nova explosió a l'avinguda Marca Hispànica. En ambdós casos, els cossos policials van trobar plantes de marihuana a dins dels habitatges, un centenar en el primer, una desena en el segon. Segons ha avançat el diari 'Ara', la Policia Municipal de Calafell ha confirmat que tots dos eren laboratoris casolans on es processava la marihuana amb l'objectiu d'obtenir oli de marihuana, conegut com a BHO per les seves sigles en anglès, 'butane hash oil'.  


Els últims anys s'han produït diversos casos d'explosions en laboratoris d'aquest tipus, ja que el procés per obtenir l'oli de marihuana, tot i ser relativament senzill, no està exempt de risc. Per extreure'l cal injectar gas butà a dins d'un cilindre ple de cànnabis. Com que els que ho fan no volen cridar l'atenció, aquest procés es du a terme normalment en llocs tancats, i no a l'aire lliure, que seria el més pertinent, amb el qual qualsevol espurna pot acabar produint una explosió a causa de l'acumulació de gas.

 

Aquest procés permet aconseguir una marihuana molt més concentrada, que no cal fumar-la amb un porro, sinó que es pot aspirar a través d'una pipa. L'efecte és molt més intens. El seu preu de venda també és molt més elevat. Tot i que els Mossos parlen, de moment, de casos aïllats, el fet que en un mes hi hagi hagut dues explosions a Calafell ha posat en guàrdia les autoritats. L'Ajuntament està elaborant un cens de pisos buits susceptibles de ser usats per cultivar marihuana. Fa uns mesos es va demanar als veïns que comuniquessin qualsevol aspecte sospitós que veiessin, donat que les urbanitzacions del municipi són llocs «ideals» per fer-hi aquestes activitats. 
Comentaris
Lola
A la persona q comenta en el blog de calafell
Lola
No se porque te a dado por meterte conmigo pero deja ya de nombrar a mi familia esto es para la del blog de segur de calafell .

envia el comentari