Un incendi deixa inactiva la depuradora de Cunit i Cubelles

El Consell Comarcal treballa per resoldre la incidència com més ràpidament millor
La depuradora de Cunit-Cubelles.
La depuradora de Cunit-Cubelles. | BP Diari

 

Un incendi que ha tingut lloc la nit d'aquest dilluns 14 de maig ha deixat inactiva la depuradora que tracta les aigües residuals dels municipis de Cunit i Cubelles, segons ha avançat aquest matí la 'Ràdio i Televisió del Vendrell'. Segons sembla, el foc ha afectat el sistema elèctric que garanteix el bon funcionament de la depuradora, que està situada al límit del municipi de Cunit i Cubelles.

 

Sis dotacions dels Bombers de la Generalitat han pres part als treballs d'extinció del foc, que s'ha declarat a quarts de dues de la matinada i sha apagat una hora més tard. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Consell Comarcal del Baix Penedès treballen perquè la incidència estigui resolta com més ràpidament millor, de manera que la planta pugui tornar a treballar, si pot ser, avui mateix, encara que sigui de manera provisional. 


Garantir uns mínims de funcionament

La gerent del Consell Comarcal del Baix Penedès, Marta Mercadé, ha explicat als mitjans de comunicació que miraran de restablir el servei «amb grups electrògens, de manera que es pugui començar a treballar en aquelles parts que siguin més essencials». A primera hora de la tarda, des del Consell han apuntat que s'ha aconseguit «activar una de les parts principals de l'equipament amb grups electrògens i es treballa perquè, de mica en mica, la depuradora pugui treballar amb normalitat».

 

El Consell Comarcal del Baix Penedès gestiona els sistemes de sanejament de Cunit i Cubelles, i també ho fa amb els de l’Arboç, Bellvei, Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès i la franja costanera del Vendrell. La seva tasca en aquest sentit és la de vetllar pel bon estat de les instal·lacions i dels processos de depuració associats, per tal d’assegurar la qualitat de les aigües un cop retornades al medi. La depuradora de Cunit i Cubelles està situada al costat del torrent d'en Pedro, en una zona que limita amb els dos municipis. 
Comentaris

envia el comentari