El Vendrell assegura que la presència de manters al Passeig Marítim s'ha reduït a la meitat aquest estiu

L'Ajuntament valora satisfactòriament el dispositiu de policies i vigilants privats
Dos vigilants privats passejant pel Passeig de Coma-ruga. | AFN - Ramon Costa

 

El regidor de Governació de l'Ajuntament del Vendrell, Rafel Gosálvez, ha valorat de forma molt positiva el dispositiu contra el top manta desplegat aquest estiu a les platges del Vendrell, que ha consistit en una combinació de la pressió policial amb la presència de vigilants privats. Gràcies a això, el consistori afirma que la presència de manters els mesos de juliol i agost «s'ha reduït a la meitat», passant-se «de les puntes de 50 o 60 venedors que hi havia altres anys, als 20 o 30 d'aquest estiu». «Hi ha hagut menys manters i hi han estat menys hores, degut a la pressió que s'ha fet», assegura el cap de la policia local, Jordi Altarriba. També es valora que, a diferència de l'any passat, no hi ha hagut enfrontaments entre manters i venedors del mercat d'artesania, ni tampoc cap agressió a policies.


L'Ajuntament ha estat pioner en la contractació de quatre vigilants de seguretat privada, que es van destinar al Passeig Marítim entre el 2 d'agost i el 10 de setembre, en horari de tarda i vespre. Els vigilants s'han situat a la zona on hi ha més comerços, entre la plaça dels Germans Trillas i el mercat artesanal, amb l'objectiu de mantenir aquest espai lliure de manters. Segons, el consistori, això s'ha aconseguit. Els vigilants no podien actuar directament, sinó que havien d'avisar a la policia si veien presència de manters en aquesta zona. Això no ha succeït, segons Altarriba.

 

Els manters s'han concentrat a la zona del Passeig de Sant Salvador. Des del consistori remarquen que diferents ajuntaments, com Roses o Castelldefels, s'han interessat per l'acció, però no volen assegurar que l'any vinent es torni a dur a terme, i serà una cosa que s'haurà de valorar a la Junta de Seguretat Local. El cost d'aquesta contractació ha estat de 13.000 euros. «Estem satisfets perquè ha funcionat, i les coses que funcionen es poden mantenir», ha apuntat Rafel Gosálvez.
Comentaris

envia el comentari