Veïns de Coma-ruga demanen un zona d'esbarjo per a gossos

També reclamen habilitar un espai a la sorra en temporada baixa
Dos dels assistents a la concentració desplegant una pancarta. | BP Diari

 

Una desena de veïns de Coma-ruga han constituït una plataforma amb la qual reivindiquen poder disposar d'un espai d'esbarjo per a gossos al seu nucli. Els veïns demanen que s'habiliti una zona similar a les que s'han fet al Mas d'en Gual o als Còdols, al nucli del Vendrell, «un lloc ampli, on els gossos puguin córrer i estar bé, ja que ara mateix no disposem de cap zona com aquesta al barri», apunta una de les veïnes que forma part de la plataforma. Ja han iniciat tràmits per reunir-se amb el regidor corresponent de l'Ajuntament, i volen fer una parada cada dissabte al matí, al Passeig de Coma-ruga, per recollir signatures.


La desena de veïns s'han concentrat aquest dijous al matí a la platja, en una acció que ha estat també una manera de protestar perquè, ahir dimecres, agents de la policia els van cridar l'atenció per portar els gossos deslligats a la sorra. «Sempre venim a primera hora del matí, perquè és quan no hi ha ningú, i anem amb molta cura, ho deixem tot net i, si hi ha nens o avis, marxem», afirmen. De fet, una altra de les reivindicacions que tenen és que s'habiliti un espai a la platja per a gossos, encara que només sigui en temporada baixa, un fet que sembla no comportaria la pèrdua de la bandera blava.

 

Així ho va afirmar la setmana passada l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, que es va posar en contacte amb l'organisme que s'encarrega d'atorgar aquests distintius de qualitat de les platges. Segons Ferré, fer un espai per a gossos en temporada alta comporta la pèrdua de la bandera blava, però no en temporada baixa. Per això Calafell està acabant una normativa que permet l'entrada de gossos a les platges a l'hivern, en una zona que encara s'ha de delimitar. Els veïns de Coma-ruga voldrien una iniciativa similar al Vendrell.


Des de l'Ajuntament del Vendrell, el regidor de Governació, Rafel Gosálvez, ha apuntat que ja s'havien mirat diverses localitzacions de les tres platges del Vendrell per fer un espai d'esbarjo per a gossos similars al del Mas d'en Gual. «La voluntat del govern és anar en aquesta direcció», ha apuntat Gosálvez. Respecte a l'avís que van rebre els veïns, el regidor, que també és el responsable de la policia, apunta que en els llocs públics els gossos «han d'anar lligats, tal com marca la normativa» i afegeix que s'estan incrementant les multes per accions com la de no recollir els excrements. «Hi ha parcs infantils que estan plens de cagarades i això és el que no pot passar», ha afegit Gosálvez.Comentaris
trispol
Quan no veiem cap cagarada pels carrers, llavors els donaria permis. Qui vulgui tenir gosos que els tingui a casa, la platja es per les persones.
trispau
et fotré una cagarada del meu gos just a la porta de casa teva, perque així quan surtis de casa, la trepitgis. Imbècil.

envia el comentari