Una riera plena de deixalles

Les tasques de neteja de la vegetació deixen a la vista la brossa que s'acumula a la riera de la Bisbal al seu pas pel Vendrell
Brossa diversa a la llera de la riera de la Bisbal. | BPDiari

 

El de l'incivisme amb els residus i les deixalles és un dels problemes recurrents del Vendrell. Als baixos nivells de reciclatge o al llançament de deixalles que no toquen al costat dels contenidors, s'hi suma l'abocament incontrolat de residus a descampats, camins o a les lleres de les rieres. Aquest últim aspecte es posa de manifest quan, cada any, els treballadors de Medi Ambient fan les tasques de desbrossament de vegetació a la riera de la Bisbal, just abans de l'estiu. Un cop es tallen totes les males herbes i la vegetació que, al llarg de l'hivern, ha anat agafant una alçada considerable, és quan surten a la llum una gran quantitat de residus que alguns ciutadans han anat llençant-hi durant tot l'any.


Això és el que ha passat aquests dies, en què s'està fent la neteja de la vegetació. A la llera de la riera s'hi poden trobar tot tipus de residus, principalment bosses, ampolles, llaunes o papers, però també roba, pneumàtics o maletes de viatge. Fa unes setmanes, fins i tot es va haver de retirar la carcassa d'una bicicleta. Un cop els operaris de Medi han desbrossat tota la vegetació, es procedeix a recollir tota la brutícia, però és una tasca que serveix de poc. Tal com apunten des de l'Ajuntament, al cap de pocs dies ja hi tornen a haver moltes deixalles.

 

Casos d'incivisme com aquest no són estranys al Vendrell, on s'han arribat a trobar fins i tot llanxes o neveres en diferents camins apartats del centre. A banda de la factura mediambiental que això suposa, també obliga al consistori a destinar molts recursos a la neteja dels diferents espais de la via pública. 

 

Una maleta, a un dels marges de la riera. | BPDiari

 


Els residus s'acumulen a la llera de la riera. | BPDiari

 Comentaris
ppet
La riera reflecteix el nivell de les persones que viuen al Vendrell.
XXXX
Es el Vendrell que volem..... (antic lema campanya electoral)

envia el comentari