Tot a punt per la tercera Trobada d'Entitats Socials del Vendrell

Es dona el tret de sortida amb la inauguració de l'exposició «Viu Vendrell Voluntariat, es porta dins»
El Vendrell ja té a punt la tercera Trobada d'Entitats Socials. | Cedida

 

L'Oficina Jove del Baix Penedès, la Federació Catalana de Voluntariat Social i les entitats socials del Vendrell han inaugurat l'exposició «Viu Vendrell Voluntariat. Es porta dins», a l'Aparador Jove del Baix Penedès. Es tracta d'una exposició sensibilitzadora vers el voluntariat social i que té per finalitat donar el tret de sortida a la tercera Trobada d'Entitats Socials del Vendrell. Fins a 14 entitats de caràcter social del Vendrell es trobaran el divendres 24 de març per reconèixer la tasca del voluntariat social al territori, a la tercera edició del Viu Vendrell Voluntariat.


La trobada tindrà lloc al carrer del Doctor Robert amb un doble objectiu. D'una banda, donar a conèixer la seva tasca i, de l'altra, fer reflexionar a les persones de la ciutat sobre el paper clau de les entitats socials i el valor de tota la feina que centenars de persones voluntàries tiren endavant cada dia. Enguany és el tercer any consecutiu que les entitats s'organitzen per realitzar aquesta jornada. Es tracta d'una acció puntual a l'any, però intensiva i d'apropament a la ciutadania. Una trobada que també serveix perquè les entitats surtin, per un dia, de les seves seus socials i es trobin en un espai públic i comú. A banda d'exposar-se, les entitats protagonistes dinamitzaran diferents activitats de participació en els seus punts d'ubicació.

 

Aquesta tercera mostra és un projecte que ha liderat la Fundació Santa Teresa del Vendrell i la Federació Catalana de Voluntariat Social, a partir de les conclusions extretes en la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, organitzat el passat desembre del 2013, i que s'ha pogut organitzar de nou gràcies a la implicació de totes les entitats participants. Aquestes són l'Associació Catalana d'Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d'altres síndromes de sensibilització central (ACAF), l'Agrupació de Defensa Forestal del Vendrell, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Vendrell, l'Associació Oncològica Crisàlide Baix Penedès, la Creu Roja, Càritas, l'Associació de malalts d'Alzheimer i altres demències del Vendrell i comarca, Oxfam Intermón, la Fundació Santa Teresa del Vendrell, Mans Unides, l'Associació de Donants de Sang del Baix Penedès, l'Associació Trèvol, Educació i Acció Social, l'Esplai Zig Zag i la Federació Catalana de Voluntariat Social.


A més a més, aquesta tercera trobada ha comptat amb la col·laboració d'institucions i empreses que s'han volgut sumar al projecte com ho són l'Ajuntament del Vendrell, l'Oficina Jove del Baix Penedès i la Impremta Ramon. Les entitats socials del Vendrell tornaran a sortir al carrer sota el lema «Implicació al quadrat és igual a transformació social». Amb aquest joc matemàtic pretenen fer reflexionar a la ciutadania sobre el paper transformador que juga cada individu en el seu entorn. Si tothom s'implica, en la mesura que pugui, la transformació social desitjada és possible. 

 

La figura del voluntari 

 

Les persones voluntàries són ciutadanes compromeses que aporten una visió crítica i un vincle directe de connexió amb l'entorn més immediat de l'entitat. Són transmissores d'experiències personals, de valors, de civisme, de noves actituds, de diferents visions de la realitat i aporten molt variades formes d'intervenció. Actualment, la persona voluntària està assumint un nou rol a la societat. Fa temps s'entenia com un recurs per suplir carències de personal o cobrir serveis i ara, és una de les peces clau per promoure oportunitats i generar canvis socials. El voluntariat és una manifestació personal i lliure que sorgeix de voler respondre de manera activa davant les necessitats de l'entorn que es perceben desajustades.Comentaris

envia el comentari