Més de 3.600 alumnes comencen el curs escolar a Calafell

La novetat és la reobertura de la llar d'infants de Calafell Parc, tancada durant quatre anys
Inici de curs en un dels centres educatius de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

Un total de 3.623 alumnes han començat el curs escolar 2017-2018 als centres educatius de Calafell. Són 206 més que el curs passat, quan van començar les classes 3.417 alumnes. La xifra d’aquest setembre segurament anirà canviant al llarg de tot el curs, atès el perfil demogràfic del municipi. La gran novetat d’aquest curs és la reobertura de la llar d’infants municipals El Petit Príncep, situada a la urbanització Calafell Parc, tancada durant els últims quatre anys per la pèrdua d’alumnes causada per la crisi econòmica. Les reduccions de preus de les llars d’infants ajudaran a revertir la situació. De moment, comencen deu alumnes, però la inscripció continua oberta.


Aquest estiu s’han fet obres de millora a les escoles, amb una inversió de 315.508 euros. Era un compromís del govern municipal per revertir, des de la inversió municipal, els efectes de les retallades en ensenyament dels darrers anys. Entre les obres hi ha reparacions a les instal·lacions tècniques, millora de paviments als patis i als jocs infantils, cobertura de passadissos exteriors, renovació de tanques perimetrals o la solució de problemes d’impermeabilització. Un dels objectius d’aquestes actuacions és deixar resolts definitivament alguns problemes de manteniment que s’eternitzaven amb solucions provisionals. 

 

Una altra actuació molt demanada per les comunitats educatives era la creació de zones d’ombra als patis, amb la plantació d’arbres i la instal·lació de pèrgoles. També s’ha millorat l’accessibilitat, amb la instal·lació d’un ascensor a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer. A més l’Ajuntament ha subministrat, d’acord amb les demandes dels centres, equipament com pissarres digitals, per completar l’aplicació d’aquest compromís. Per la seva banda, Ensenyament ha destinat uns 20.000 euros a resoldre les filtracions que hi havia a les cobertes de l’Institut Camí de Mar.
Comentaris

envia el comentari