L'Àrea Bàsica de Salut de l'Arboç celebra 20 anys

El maig del 1998 va néixer l'ABS de l'Arboç, que integra el CAP de l'Arboç i els consultoris de Sant Jaume dels Domenys i de Banyeres
L'Àrea Bàsica de Salut de l'Arboç celebra 20 anys
L'Àrea Bàsica de Salut de l'Arboç celebra 20 anys | cedida

 

Aquest mes de maig es compleixen 20 anys de la posada en marxa de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l'Arboç, gestionada per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, i a través de la qual es presta atenció primària i comunitària en aquesta població. El CAP de l'Arboç comparteix naixement i aniversari amb el de Torredembarra. 

 

L'equipament entrava en funcionament el mes de maig del 1998, després de ser molt esperats per la localitat de l'Arboç. La construcció i inauguració del CAP va suposar l'inici de l'actual model sanitari d'atenció primària desplegat en aquesta zona i també en el conjunt de la demarcació. Va néixer l'Àrea Bàsica de Salut, integrada per un centre de referència amb especialitats a la vila principal i amb consultoris mèdics rurals establerts a prop de les famílies que viuen en pobles més petits.

 

Després de 20 anys, es confirma que el model impulsat en el seu dia ha resultat ser un èxit i ha incrementat progressivament la cartera de serveis prestats a la ciutadania, així com els recursos tècnics i humans per tal d'adaptar-se la creixent demanda assistencial. Amb el llarg dels anys, el model assistencial s'ha anat adaptant a la realitat social. Ara les ABS estan integrades per equips professionals multidisciplinaris, com medicina, infermeria, administració, fisioteràpia, rehabilitació, diagnòstic per la imatge, odontologia o psicologia, que donen cobertura i solució a les necessitats assistencials bàsiques de la ciutadania i, a més a més, promouen la salut comunitària a través de la conscienciació sobre els bons hàbits i la prevenció.


40.000 visites de metge de família i 9.000 de pediatria l'any

En el conjunt de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Arboç, que integra el CAP de l'Arboç i els consultoris de Sant Jaume dels Domenys i de Banyeres del Penedès, els equips professionals realitzen cada any unes 40.000 visites de metge de família, 9.000 visites de pediatria, 6.000 visites d'infermeria en adults, 2.000 en infermeria pediàtrica i unes 2.000 visites a l'odontòleg. A tot això, cal afegir-hi unes 11.000 visites d'atenció continuada, no programada, i més de 3.200 visites a domicili, entre metges i infermeria. 

 
Comentaris

envia el comentari