Els voluntaris de Protecció Civil de Calafell no donen per finalitzat el conveni

Remarquen que el consistori hauria d'haver-ho comunicat amb un mes d'antelació
Un vehicle de protecció civil de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L'associació de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC) de Calafell ha emès un comunicat per respondre a la decisió de l'Ajuntament de Calafell de no renovar el seu conveni. Des d'AVPC apunten que no entenen per finalitzat el conveni amb el consistori, ja que el mateix conveni estipula que la no renovació el dia 31 de desembre s'ha de fer «amb un preavís un mes abans», que asseguren que no van rebre. L'associació es va assabentar de la decisió el dia 28 de desembre, tres dies abans de finalitzar-se el conveni.


El comunicat serveix per demanar una «rectificació pública» a l'Ajuntament, que els va acusar d'una «mala gestió interna». Segons l'AVPC, «el consistori no pot immiscir-se en els temes propis de l'associació», i afegeixen que en cap moment els han fet una queixa sobre la seva gestió. L'associació justifica l'expulsió d'alguns dels voluntaris per temes com «fer servir l'uniforme en altres associacions sense cap autorització», «agredir a un coordinador de seguretat durant el Carnaval» o «no presentar-se als serveis sense causa justificada».

 

L'AVPC també creu que la decisió del govern és una «reacció» a les crítiques que el col·lectiu va fer el desembre a les xarxes socials, després de la reunió que havien mantingut el 2 de novembre, on l'associació va demanar al consistori una major inversió en els voluntaris, i deixen clar que no han rebut «cap subvenció» de l'Ajuntament. Per últim, lamenten que la decisió pugui afectar la cavalcada de Reis, on l'AVPC s'encarregava cada any de part de la seva cobertura.


L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha contestat algunes de les crítiques de l'AVPC. El batlle ha dit que l'avís de l'extinció de conveni es va enviar amb un mes d'antelació, però que Correus on va enviar a una direcció errònia, raó per la qual l'associació no ho va rebre. Ferré també afirma que el consistori ha rebut «moltes queixes de la gestió» de l'associació i ha assegurat que la cavalcada de Reis es podrà cobrir bé amb els efectius de la policia municipal.   Comentaris

envia el comentari