El Vendrell commemora els 150 anys del naixement de Jaume Carner

Es descobrirà una placa a casa del que fou advocat i polític
Retrat de Jaume Carner fet per Ramon Casas. | Ramon Casas

 

L'Ajuntament del Vendrell i la Generalitat de Catalunya commemoraran aquest divendres 14 de juliol els 150 anys del naixement de Jaume Carner. L'acte, que tindrà lloc a l'Ajuntament a les 10.00 hores, comptarà amb la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, així com l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i el director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, Agustí Colomines. També hi assistirà el director territorial de Governació a Tarragona, Baptista Capell, familiars de Carner i altres alcaldes de la comarca. Després dels parlaments, la consellera es traslladarà a la casa del que fou advocat i polític, al carrer de les Garrofes on, juntament amb Carnicer, descobrirà una placa inaugural. Posteriorment, al Museu Deu, es lliurarà un record de la placa als familiars de Carner


Jaume Carner i Romeu va néixer al Vendrell el 22 de febrer de 1867. Doctor en Dret, ocupà la vicepresidència del Centre Nacional Català. Fou regidor de l'Ajuntament de Barcelona entre 1901 i 1904. Carner abandonà la Lliga Regionalista per fundar el Centre Nacionalista Republicà i el diari 'El Poble Català'. Fou elegit diputat pel Vendrell amb Solidaritat Catalana. Republicà d'esquerra, va formar part de la comissió que redactà el projecte d'Autonomia de Catalunya, presentat a les Corts Constituents pel govern de la Generalitat de Catalunya.

 

Designat ministre de Finances pel govern d'Azaña, proposà el primer pressupost de la República. L'any 1933 va abandonar el ministeri per motius de salut i va morir a Barcelona el 27 de setembre de 1934.
Comentaris

envia el comentari