Descobreixen una placa al carrer de les Garrofes en record de Jaume Carner

Familiars de l'advocat i polític vendrellenc l'han homenatjat en els 150 anys del seu naixement
Les autoritats, sota la placa dedicada a Jaume Carner. | BPDiari

 

El Vendrell ha homenatjat aquest divendres 14 de juliol els 150 anys del naixement de l'advocat i polític Jaume Carner, en un acte on hi ha assistit la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, el director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, Agustí Colomines, i l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, així com diversos familiars de Carner. La titular de Governació ha descrit Jaume Carner com «una persona compromesa i amb una clara vocació política, sempre disposat a assumir responsabilitats i modernitzar les institucions». En aquest sentit, Borràs ha recordat que va ser membre de la comissió redactora de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.


Per la seva banda, el director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, Agustí Colomines, ha destacat el seu pensament nacionalista, democràtic i republicà, i ha afirmat que sense homes com ell, «avui no seríem on som, ni Catalunya hauria pogut resistir els embats del món contemporani». L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha repassat la vida de Jaume Carner al municipi, tot recordant diversos episodis, i ha fet valer les reformes fiscals que el polític va emprendre com a ministre de Finances.

 

Després dels parlaments, la consellera s'ha traslladat a la casa de l'advocat i polític, Jaume Carner, on, juntament amb Carnicer, ha descobert una placa inaugural. Posteriorment, a les instal·lacions del Museu Deu, s'ha lliurat un record de la placa als familiars de Carner. Dins de la commemoració oficial del 150è aniversari de Jaume Carner que impulsa el Govern, l'Escola d'Administració Pública de Catalunya ha planificat una sèrie d'accions que arrenquen amb l'acte d'avui al municipi del Vendrell. Així, s'ha encarregat a la historiadora Gemma Rubí l'elaboració d'una nova biografia que ampliï l'escrita per Josep M. Poblet de 1977.

 

Carnicer, Borràs i un nét de Carner, destapant la placa d'homenatge. | Ajuntament del Vendrell

 
Comentaris

envia el comentari