Cunit fa una marató de donants de sang amb la implicació dels joves

‘La teva sang, la meva vida’ és el lema creat pels alumnes de l’INS Ernest Lluch i el centre Dolors Paul
Alumnes de l'INS Ernest Lluch, amb les autoritats, presentant la marató de donants de sang de Cunit.
Alumnes de l'INS Ernest Lluch, amb les autoritats, presentant la marató de donants de sang de Cunit. | BP Diari

 

El Baix Penedès viurà la seva primera marató de donants de sang en deu anys. Serà a Cunit el pròxim dijous 22 de març, de les nou del matí a les nou del vespre, al Complex Cultural que conformen la Biblioteca Marta Mata i el centre de formació Dolors Paul. La marató té la col·laboració inestimable d’una vintena d’alumnes de l’Institut Ernest Lluch, de la classe de tercer F, que s’han encarregat de fer un seguit d’accions prèvies amb l’ajut de dos grups del CFA Dolors Paul.

 

Aquests alumnes s’han encarregat de dissenyar el logotip de la jornada, han fet samarretes amb el mateix logotip, i han fet el màxim de publicitat per diverses vies sobre la marató del dia 22. El pròxim dimarts faran galetes que es podran repartir entre els donants de sang, i el mateix dia 22 estaran dinamitzant la jornada i captaran possibles donants en llocs com el mercat.


Festa de la donació 

Des del Banc de Sang preveuen que es poden obtenir fins a 200 donacions durant aquesta marató. «Hem de tenir en compte que a tota Catalunya necessitem 1.000 donacions diàries i l’òptim seria que tinguéssim reserves per a onze dies, quan només en tenim per a sis», ha advertit la doctora Virgínia Callao, directora territorial del Banc de Sang a Tarragona. Per això afegeix que actes com el de Cunit són molt benvinguts.

 

La marató del dia 22 vol ser una autèntica «festa de la donació de sang» i s’han programat diferents actes durant tot el dia per amenitzar la jornada. Així es comptarà amb un monòleg amb l’humorista local Guillem Estadella, actuacions musicals amb Ray Brian Saxo, tallers de treballs manuals, contes infantils i altres activitats. Hi haurà també un servei de bebeteca de 17.30 a 19.00 hores i un espai infantil de les 17.00 a les 21.00 hores. La comunitat 2.0 InstaCunit també participarà en aquesta marató de donants amb un concurs especial. Per participar cal etiquetar les fotos de la jornada amb els hashtags #MSangCunit i #DonaVidaInstacunit i es podran guanyar diversos premis.
Comentaris

envia el comentari