Cunit fa una exposició fotogràfica sobre la defensa de costes durant la Guerra Civil

S'ubica en el marc de la jornada de recreació històrica
Cunit acull una mostra fotogràfica sobre la defensa de costes durant la Guerra Civil. | Ajuntament de Cunit

 

Coincidint amb la jornada de recreació històrica de la Guerra Civil a Cunit, que es farà el dissabte 27 de maig, el Grup d'Estudis Cunitencs s'afegeix a l'activitat amb una exposició fotogràfica retrospectiva sobre la defensa de costes en el terme de Cunit. Tota la línia de costa comptava amb nombrosos sectors extremadament vulnerables davant un hipotètic desembarcament de l'exèrcit nacional, per tot això, es va iniciar urgentment la construcció de trinxeres, fortins de formigó i bateries d'artilleria. A Cunit ja existia un quarter de carrabiners de planta baixa i pis sobre la platja i al dret de l'estació. A la desembocadura del torrent del Mas d'en Pedro, que fa de límit municipal, s'hi va construir una casamata de formigó per una metralladora.


A la riba esquerra del torrent principal l'obra ja va ser més complexa doncs s'hi va edificar un fortí rectangular amb dos blocs semicirculars a cada extrem. De tot això avui ja no queda res. Tot va ser enderrocat a finals dels anys 50. L'exposició es pot visitar de dilluns a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i divendres també fins a les 18.00 hores.

 

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni apunta que «aquesta mostra és una bona oportunitat per a veure un interessant recull històric que ha fet el grup d'estudis cunitencs, al qual agraeixo la seva dedicació per a desgranar capítol a capítol la història del nostre municipi, tant la recreació històrica com aquesta exposició ens permetran visualitzar com era Cunit, com s'hi vivia i les característiques d'una època que avui en dia és un episodi important de la història».
Comentaris

envia el comentari