Cunit estudia l'opció d'implantar un nou servei de bus urbà eficient

El municipi s'adhereix a l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà
Un bus circula pels carrers de Cunit. | BPDiari

 

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) compta amb un nou associat, l'Ajuntament de Cunit. En el ple celebrat a finals de juliol, l’Ajuntament va donar llum verda a l’adhesió, que ja s’ha fet efectiva. Amb l’adhesió de Cunit, l’AMTU té ara un total de 93 entitats associades, 91 municipis i 2 consells comarcals (Alt Penedès i Baix Llobregat), amb una població representada de 2,1 milions d'habitants i un volum de 41 milions de viatgers urbans transportats anualment. El president de l’AMTU, Jordi Xena, ha valorat molt positivament l’adhesió de Cunit, destacant que «és el primer municipi de la demarcació de Tarragona que s'adhereix», acostant l'entitat a l'objectiu de ser «la referència en l'àmbit de la mobilitat i el transport públic a Catalunya». 


L'AMTU és una associació d’àmbit nacional català que treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Entre d’altres, l’AMTU dona suport tècnic, jurídic i administratiu als seus associats en matèria de mobilitat, infraestructures i transport públic. Un dels principals objectius de l’AMTU és assolir un finançament estable per als municipis associats, per tal que puguin fer front al manteniment i la millora dels seus transports públics i a la dotació de més i millors infraestructures. A més, també procura establir mecanismes de coordinació administrativa per tal de mancomunar serveis en benefici de la ciutadania i a favor de la reducció de costos.

 

L’Ajuntament de Cunit ha encarregat a l’AMTU un estudi per implantar un nou servei de bus urbà que sigui eficient i adaptat a les necessitats de Cunit. El regidor d'Urbanisme i Obres, Julio Ramon, afirma que «l'adhesió a l'AMTU suposa beneficis pel consistori, com ara comptar amb equips tècnics per poder fer els estudis que determinin quin és el servei de transport col·lectiu que necessita Cunit», amb vista a tenir-lo a punt per al 2018.


Una de les consideracions que s’haurà de tenir en compte a l’hora d’implantar el nou servei de bus urbà de Cunit és que pugui estar integrat a l’ATM de Barcelona, per tal de poder beneficiar-se de les ajudes econòmiques que l’AMTU distribueix entre els seus associats. L’AMTU gestiona, gràcies al conveni que manté amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM, un fons de millora que reben els ajuntaments del sistema tarifari integrat de Barcelona adherits a l'associació, exceptuant els de la primera corona. Cunit ja forma part de la corona 5A de l’ATM de Barcelona, però mentre no disposi de bus urbà, només podrà rebre ajudes per al manteniment de les parades del bus interurbà.Comentaris

envia el comentari