Confirmen que la contaminació acústica de l'N-340 a Torreblanca supera els límits permesos

La Generalitat ha demanat a Foment mesures per a reduir el soroll
L'N-340, al seu pas al costat de l'urbanització Torreblanca.
L'N-340, al seu pas al costat de l'urbanització Torreblanca. | BP Diari

 

La Xarxa Vendrellenca ha informat que ja han rebut les dades dels mesuraments del soroll que el departament de Medi Ambient de la Generalitat va fer el desembre del 2016 a la urbanització Torreblanca, que està situada al costat de l'N-340 en una zona de molt de pas de vehicles. Segons la Xarxa, «el soroll supera els decibels permesos als habitatges situats al carrer del Pardal», però no al carrer de l'Aneto. 

 

Des del Servei de Control de Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat han afegit que s’ha enviat una còpia del mesurament al Ministeri de Foment, com a titular de l'N-340, perquè es prenguin les mesures pertinents per reduir el soroll. L'entitat i els veïns de la urbanització ja fa temps que demanen pantalles acústiques al costat de la carretera nacional.


Disconformes amb el carrer de l'Aneto

Respecte als resultats que s'han obtingut a les cases del carrer de l'Aneto, la Xarxa Vendrellenca s'hi mostra disconforme. Després d’estudiar l’informe, han decidit presentat un escrit d’al·legacions al Servei de Control de Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat, indicant que no hi estan d’acord «perquè els mesuraments es van fer en un període de l’any en què el volum de trànsit de vehicles és molt baix», el mes de desembre

 

Per això. sol·liciten que es facin uns nous mesuraments al juliol o a l’agost, «que és quan hi ha un major volum de vehicles que circulen per agafar l’accés cap a l’autopista, que va en paral·lel al carrer de l'Aneto». Des del servei els han contestat que estan estudiant la proposta, conclouen des de la Xarxa Vendrellenca. El del soroll que fan els vehicles que circulen per la nacional és un dels fronts que tenen oberts els veïns d'aquesta urbanització vendrellenca.
Comentaris

envia el comentari