La comunitat Bahà'í del Vendrell fa una gran celebració aquest octubre

Es commemora el 200 aniversari del naixement del fundador de la seva fe, Bahá'u'lláh
La comunitat Bahà'í és present al Vendrell des del 1997.
La comunitat Bahà'í és present al Vendrell des del 1997. | Cedida

 

Aquest 2017 es commemora arreu del món el 200 aniversari del naixement de Bahá'u'lláh, el fundador de la fe Bahà'í, i la comunitat bahá'í del Vendrell està organitzant un seguit d'activitats que tindran el seu inici el pròxim 26 d'octubre, amb un acte públic que tindrà lloc a les 20.00 hores al Centre Cívic l’Estació. Milions de persones de pràcticament totes les procedències religioses, culturals i ètniques consideren a Bahà'u'llàh el «precursor d'una nova era en la qual, com a resultat de l'esforç concertat de la humanitat, les tiranies i injustícies del passat seran substituïdes per un món de pau, justícia i unitat entre les nacions». Aquesta fe es basa en principis com la unicitat de la humanitat, la igualtat de l'home i la dona, la integració racial, la justícia econòmica, l'educació universal, l'harmonia entre la ciència i la religió, l'adopció d'un idioma universal auxiliar o la creació d'una mancomunitat mundial de nacions que mantingui la pau mitjançant el principi de seguretat col·lectiva, entre d'altres.


La fe Bahà'í es va assentar a Catalunya a finals de la primera meitat del segle XX. Gradualment van anar creixent diverses comunitats arreu del territori on es va anar generant un patró de vida comunitària que abraça les diferents diversitats culturals del país. Des del 1997 hi ha presència de membres de la comunitat bahá’í al Vendrell. L’any 2007 es va elegir la seva Assemblea Espiritual Local, el consell que administra els assumptes de la comunitat. Des del primer moment, els bahá’ís han col·laborat modestament a la vida ciutadana amb activitats majoritàriament realitzades dins d’una petita xarxa de llars familiars i també amb la participació puntual a les fires d’entitats i diverses activitats en els espais municipals.

 

Amics i simpatitzants de la comunitat bahá'í del Vendrell han convidat a les autoritats polítiques i civils, els representants religiosos i a les associacions i entitats de la vila, a compartir aquest homenatge públic a Bahà'u'llàh, el qual inclourà expressions artístiques i l’estrena al Vendrell de la pel·lícula 'Llum per al Món', sobre la seva vida i la influència dels seus escrits, que es projectarà a milers de localitats arreu del món durant els últims deu dies d’octubre.
Comentaris

envia el comentari