Un centenar de persones prenen part a la Install Party celebrada al Vendrell

Alguns dels assistents van fer el pas i es va fer socis de les cooperatives assistents
Un centenar de persones van interessar-se per les cooperatives.
Un centenar de persones van interessar-se per les cooperatives. | Cedida

 

El Grup de Compra ecològica i responsable Les Garrofes del Vendrell va ser l'impulsor aquest passat cap de setmana de la jornada Install Party, que va tenir dos pols d'atracció. El primer va ser la conferència celebrada el divendres 6 d'abril a la Biblioteca Terra Baixa on, sota el títol 'Opcions de consum conscient', Jordi Morillas va explicar a la trentena d'assistents què era el consum conscient i com es podia canviar cap a una nova manera de consumir. La xerrada va ser didàctica i amb interacció amb el públic, per fer-los plantejar que consumir és una opció política.

 

Dissabte va arribar el torn de la Install Party, una trobada de cooperatives amb un component de responsabilitat i ètica de consum. Així, al local dels Nens del Vendrell i des de les deu del matí s'hi van poder trobar informació de Som Energia (llum), Som Connexió (telefonia i internet), Arç (assegurances), Les Garrofes (alimentació), Més Opcions (productes i serveis), CoopCamp (assessorament a cooperatives) i La Jornada i La Directa (premsa). 


Consum més responsable

Durant tot el matí, gairebé un centenar de persones van interessar-se per aquestes cooperatives i algunes, fins i tot, van aprofitar ja per fer el canvi i passar a formar part de les cooperatives de serveis que hi havia. Algunes persones demanaven informació i des de les diferents cooperatives es va valorar molt positivament la jornada, ja que van arribar a un gran nombre de gent de forma directa que, asseguraven, que acabarien fent el canvi a una manera de consumir més responsable.

 

Des de l'organització, Les Garrofes van quedar molt contents de la resposta del públic i sobretot de l'interès que desperta aquesta nova manera de consumir. Ells mateixos es posen d'exemple de com una forma més ètica i responsable de consumir és possible des de l'autoorganització.

 

La xerrada que va fer Jordi Morillas a la biblioteca.
La xerrada que va fer Jordi Morillas a la biblioteca. | Cedida

 
Comentaris

envia el comentari