Calafell trasllada l'escola de vela i el varador del patí català al Port de Segur

Es volen evitar així disputes per l'espai amb els banyistes
Els veïns s'havien queixat per la presència dels patins a la platja. | BP Diari

 

L'Ajuntament de Calafell i l'empresa Port Segur Calafell SA han arribat a un acord perquè l'escola de vela i el varador de patí català es traslladin al recinte del Port de Segur. Segons l'acord, s'activarà un espai de 3.000 metres quadrats que allotjarà aquestes activitats, que ja no restaran, doncs, espai a la platja. Aquest estiu, usuaris de la platja i veïns s'havien queixat de molèsties produïdes per l'activitat nàutica. L'Ajuntament ha rebut moltes queixes per escrit sobre la problemàtica convivència entre els banyistes i els esportistes de l'escola i de l'associació de patí català, i ha buscat com resoldre-les.

 

«La solució que hem trobat és recuperar la zona d'activitats nàutiques que estava prevista al port i que només havia funcionat esporàdicament anys enrera», explica l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, que afegeix que «aquest emplaçament està perfectament equipat per a la pràctica nàutica i està separat de la platja, per la qual cosa no ha d'haver-hi cap mena de conflicte». L'Ajuntament i l'empresa del port han signat un protocol d'intencions pel qual el consistori adquirirà la cessió d'aquesta zona d'activitats nàutiques.

 

L'Ajuntament no pagarà res per la cessió i es farà càrrec únicament dels costos, com ara les quotes de comunicat, els cànons o les despeses mediambientals. Quan es materialitzi la cessió, la zona estarà disponible per a qualsevol entitat esportiva relacionada amb el mar, llevat del busseig. S'hi podran impartir cursos teòrics i pràctics de vella lleugera, taules a vela, esquí aquàtic, piragüisme, caiac i motos aquàtiques. També es podran organitzar activitats i esdeveniments en aquestes modalitats.

 

Hi haurà la possibilitat de llogar i vendre embarcacions de vela lleugera, amb una eslora màxima de quatre metres, i del material necessari per practicar-la, així com de motos aquàtiques. I també estarà disponible un servei de pupil·latge i varada d'embarcacions de vella lleugera, taules de vela, caiacs i motos nàutiques. La zona destinada a exposició no passarà de 600 metres quadrats.

 

Aquest acord entra dins de la voluntat de l'equip de govern municipal d'impulsar el Port, no tan sols com a focus d'activitat econòmica, sinó també per dinamitzar la vida associativa, cultural i cívica. La zona d'activitats nàutiques per a entitats se suma al centre cívic que va obrir-se al Port aviat farà un any i que ja necessita una ampliació, atès que la seva disponibilitat horària es va exhaurir ben aviat.
Comentaris
LLUÍS
No seria més comprometedor per ambdues parte , citar-nos amb l'alcalde de Calafell ,i plegats decidir que es pot fer ? si no , no acavarem mai !!

envia el comentari