Calafell presenta el nou CAP de Segur als ciutadans

Té una superfície de 860 m² i el seu cost ha estat de 2,4 milions d'euros
Ramon Ferré i Òscar Peris, visitant el nou CAP de Segur. | BP Diari

 

El nou Centre d'Atenció Primària (CAP) de Segur de Calafell, que obrirà portes el pròxim dilluns 20 de març, ha fet aquest matí de divendres una jornada de portes obertes que ha servit per inaugurar el nou edifici i, alhora, perquè tots els ciutadans que volguessin el visitessin. Abans s'ha fet la visita institucional i dels mitjans de comunicació. Junt amb l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha visitat el nou equipament el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i el gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Roger Pla, així com diferents polítics locals i comarcals. 


El nou CAP, situat a l'avinguda d'Espanya, 314, substitueix l'anterior consultori mèdic de les Dependències de Segur. Té 860 m² i la seva construcció, que ha durat dos anys, ha costat 2,4 milions d'euros. Ha de donar servei als «10.000 empadronats que hi ha a Segur, que suposa un 40% de la població del municipi, sense comptar els que vénen de manera estacional», ha recordat Ferré. El CAP mantindrà el mateix personal que hi havia al consultor, cinc infermeres, quatre metges de família, un pediatra, i quatre auxiliars administratius.

 

A més, es vol potenciar la figura del pacient expert, que ja es desenvolupava al consultori, però que ara es vol ampliar a altres patologies. La idea és tenir uns pacients formats que donin suport a altres pacients amb una patologia comuna. Sempre amb suport dels professionals, els ajudarien a implicar-se en el control de la seva malaltia, per millorar la qualitat de vida, millorar el compliment terapèutic i reconèixer els signes i símptomes d'alarma. El nou CAP oferirà servei de medicina i infermeria familiar i comunitària, així com de pediatria i infermeria pediàtrica, en torn de matí i de tarda. També hi haurà atenció específica d'auxiliar clínica i treball social, dos matins de la setmana, i es podran fer algunes proves diagnòstiques, com electrocardiogrames.

 

Una consulta del nou CAP. | BP Diari

 
Comentaris

envia el comentari