Calafell perd Montserrat Civit, una de les principals activistes socials de Segur

Civit va ser la pregonera de la festa major de Sant Miquel de l'estiu passat
Montse Civit farà el pregó de la Festa Major de Segur.
Montse Civit era la presidenta de la Penya Barcelonista de Segur. | Ajuntament de Calafell

 

Montserrat Civit, una de les principals activistes socials de Segur de Calafell, ha mort aquest dimarts 13 de febrer al matí, segons ha informat l'Ajuntament de Calafell. Civit patia una llarga malaltia, que s’ha precipitat sobtadament en els darrers dies. L’Ajuntament ha emès un comunicat on es lamenta la seva pèrdua i ha expressat el seu «condol als familiars i amics, i a tothom que la coneixia, que era molta gent».

 

Montserrat Civit havia estat vinculada a les entitats del nucli de Segur durant prop de 50 anys. En l’actualitat era presidenta de la Penya Barcelonista de Segur. En reconeixement a la seva trajectòria cívica i social, va ser la pregonera de la festa major de Sant Miquel de l’estiu passat. En un acte celebrat l’11 de juliol del 2017, a la plaça del Port, Civit va fer un parlament vitalista i reivindicatiu.


Pregó reivindicatiu

Va parlar de la seva estima pels colors del Barça i dels orígens de la Penya Barcelonista de Segur. Però també va recordar el seu pas per l'AMPA de l’escola Mossèn Cinto Verdaguer, per la Unió Esportiva Segur, per l’Associació de Veïns i Propietaris, per l’Esbart Dansaire o per Calafell Ràdio. També va fer memòria d’anys de lluites socials per les demandes del veïnat de Segur: per exemple, la campanya per impedir que tanqués l’única farmàcia que hi havia al nucli, i va aprofitar el pregó per reclamar millores per a Segur, com la reparació de voreres i supressió de barreres arquitectòniques, o la seguretat del trànsit al Passeig Marítim.
Comentaris

envia el comentari