Calafell manté les nou línies a P-3 i a primer d'ESO pel curs vinent

La majoria de preinscripcions tenen plaça en la primera opció elegida
Vista aèria de l'IES La Talaia de Segur de Calafell.
Vista aèria de l'IES La Talaia de Segur de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha anunciat que manté l’oferta educativa per al curs 2018-2019 a Calafell i que, per tant, hi haurà nou línies a P-3 i nou línies a primer d’ESO. Ensenyament confirma que el 100% de les preinscripcions a l’ESO tenen plaça en la primera opció, i que a P-3, la primera opció la té garantida el 92,24%. El departament d'Ensenyament ha facilitat aquestes dades a l’Ajuntament en el marc de la taula mixta on s’apleguen tots dos per planificar i coordinar les necessitats educatives.

 

A P-3, hi havia 219 places previstes i s’ha preinscrit aquest mateix nombre d’alumnes. Les nou línies estan repartides entre el Castell de Calafell (dues), La Ginesta (dues), Mossèn Jacint Verdaguer (dues), Santa Creu de Calafell (dues), i Vilamar (una). En el cas de l’ESO, s’oferien 250 places per a alumnes de primera inscripció, i se n’han ocupat 232, per la qual cosa n’hi ha divuit de disponibles. 


Places per a possibles alumnes repetidors

A més a més, s’ha previst una quinzena de places per a possibles alumnes repetidors. A l’institut Camí de Mar hi haurà cinc línies, i a l’institut La Talaia en seran quatre. La quarta línia serà possible dividint alguna de les aules de gran capacitat que té aquest centre. Segons Ensenyament, la ràtio d’alumnes per aula a P-3 serà de 25, mentre que en el cas de primer d’ESO, la ràtio d’alumnes per aula serà de 30.

 

De cara al curs vinent, l'Ajuntament ja va avançar també que el transport escolar incorporarà un total de vuit vehicles nous. Aquests tenen una capacitat d'entre 25 i 65 places i compten amb els últims sistemes de seguretat. A més, estan equipats amb motors Euro VI, que garanteixen baixos nivells d’emissions a l’atmosfera i ajuden a respectar el medi ambient. El transport escolar ha portat aquest curs 425 alumnes diaris, un de cada quatre dels possibles usuaris.
Comentaris

envia el comentari