Calafell impulsa un fons de solidaritat perquè ningú es quedi sense aigua

El fons, de 8.000 euros, és superior al de l'any passat
Ramon Ferré, signant el conveni amb representants de Sorea.
Ramon Ferré, signant el conveni amb representants de Sorea. | Ajuntament de Calafell

 

L’Ajuntament de Calafell i l’empresa Sorea, concessionària del servei municipal d’aigües i clavegueram, han signat un conveni per tal que ningú es quedi sense subministrament d'aigua per no poder pagar el rebut. D'aquesta manera, es crea un fons per a l’any 2018 de 8.000 euros, aportats per l’empresa. L'any passat, en van ser 5.000.

 

Aquesta mesura està destinada a persones amb diferents problemàtiques o en risc d’exclusió social o residencial, que tinguin rebuts pendents o dificultats per pagar-los. Els serveis socials municipals estudiaran i aprovaran els casos que es presentin. Es tracta d’aconseguir que ningú es quedi sense un servei tan essencial com el d’aigua potable.


El Vendrell, també

Un altre municipi del Baix Penedès que té un fons de solidaritat és el Vendrell, en aquest cas, de 20.000 euros. Des que aquest fons es va posar en marxa a través d'Aigües de Tomoví, un total de 151 les famílies vendrellenques han rebut algun tipus de bonificació en la factura d'aquest servei. Són famílies que es troben en una situació de vulnerabilitat i que són usuàries dels Serveis Socials. Aquest departament és el que fa l'avaluació de tots els que ho sol·liciten, per després aprovar o denegar la petició segons les condicions de cada família.

 

A través d'aquest departament han pogut sol·licitar l'adhesió a aquest fons. De la mateixa manera, s'han col·locat un total de 63 comptadors solidaris els últims tres anys, a famílies que no podien pagar el cost d'aquesta instal·lació. En els tres primers mesos del 2018 ja s'han donat 3.000 euros en bonificacions per aquest servei. Aigües de Tomoví, a banda, també col·labora amb Càritas amb l'aportació de congeladors pel seu Centre de Distribució d'Aliments (CDA).
Comentaris

envia el comentari