Solé i Parera donen informació al jutge sobre les actuacions al carrer Monturiol de Calafell

Han acreditat les accions fetes per reduir el soroll a la zona d'oci de la platja
Els jutjats del Vendrell, amb Josep Parera al fons. | BPDiari

 

Els regidors Josep Parera (UAM) i Rafel Solé (PDECat) han declarat aquest divendres al matí als Jutjats del Vendrell per aportar informació sobre les actuacions fetes per l'Ajuntament de Calafell els últims anys per solucionar el problema de la contaminació acústica del carrer Monturiol, un dels que concentra més oferta lúdica del nucli de la Platja. Els dos regidors s'han mostrat satisfets amb les informacions donades al jutge, i estan convençuts que quedaran acreditades les actuacions que s'han fet els últims anys en aquest sentit. «S'han fet les explicacions pertinents de les actuacions fetes des del 2009 respecte a compliment dels horaris dels locals, insonorització, vigilància policial o llicències, així com de les sancions als establiments que no complien o, fins i tot, tancament de locals», ha explicat l'advocat de Parera, Josep Miquel Molero. Molero també ha recordat que els últims anys no s'han donat noves llicències per obrir locals al carrer.


Per la seva banda, Rafel Solé, que ha comparegut als jutjats acompanyat de membres del PDECat de Calafell, ha indicat que ha explicat «tot al jutge, tot i que no era la meva regidoria, sent conscient que es va actuar en conseqüència amb la llei, he indicat totes les accions que es van fer des de l’any 2011 fins al 2015, com les inspeccions de totes les activitats dels locals i que aquests posessin limitadors de so». Durant els quatre anys «l’Ajuntament es va gastar una gran quantitat de diners en fer controls sonomètrics a diferents hores del dia i controls per part de la policia de les hores de tancament». Ha afegit que, a més, «es va aprovar un mapa acústic per tal d’ajudar en aquest tema, així com l'ordenança de sorolls i vibracions del municipi». Per això espera que s'arxivi el cas.

 

Tot parteix d'una denúncia d'una veïna de l'any 2006, que patia insomni i ansietat per uns nivells de soroll al seu domicili que les sonometries van confirmar que eren molt superiors als permesos. En el seu moment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va comminar a l'Ajuntament a prendre mesures. Nou anys després, el passat agost, i davant el que considerava una intervenció insuficient del consistori, la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona va denunciar davant la justícia els diferents regidors de Medi Ambient que hi havia hagut des del 2007 al 2015. La dona que va posar la denúncia inicial, que viu a Màlaga, va declarar aquest dijous.

 

Rafel Solé, als jutjats del Vendrell. | PDECat Calafell

 
Comentaris

envia el comentari