Els pressupostos participatius de Calafell recullen 29 propostes de la ciutadania

Millores a les platges, el carril bici, la il·luminació o els animals de companyia, entre els destacats
Ramon Ferré, prenen part als pressupostos participatius.
Ramon Ferré, prenen part als pressupostos participatius. | Ajuntament de Calafell

 

La primera fase dels pressupostos participatius endegats per l’Ajuntament de Calafell ha recollit un total 29 propostes de la ciutadania. Tancada aquesta fase, han estat 53 les persones que han plantejat idees que puguin ser incloses en el pressupost municipal del 2018. Entre les propostes, n’hi ha de millora dels serveis de les platges, la creació d’un carril bici, la pavimentació de diferents carrers, la creació d’horts urbans, la instal·lació de més marquesines a les parades d’autobús, millor il·luminació per a zones conflictives, la solució a la inundabilitat d’alguns carrers o la renovació i millora de parcs i zones verdes i de jocs. També es demanen arranjaments als aparcaments de les escoles i reparacions de voreres danyades. 


Hi ha hagut una gran mobilització de ciutadans que reclamen actuacions relacionades amb els animals de companyia, com ara habilitar zones en espais públics, accions per a les colònies de gats, o la instal·lació de màquines expenedores de pinso a canvi de reciclar envasos, entre altres. Una altra proposta que ha rebut abundants adhesions ha estat la de crear una instal·lació esportiva dedicada a la pràctica de l’atletisme. L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que «s’han rebut propostes molt interessants, algunes innovadores i altres carregades de sentit comú». Ferré ha volgut agrair «el compromís amb el seu municipi de totes les persones que han participat» i ha afegit que està segur que «en els anys propers hi participarà més gent, tant pels nous canals electrònics que s’implantaran, com perquè els ciutadans valoraran els pressupostos participatius com una gran eina».

 

Ara, els serveis tècnics municipals estan avaluant les propostes presentades. No se’n podran admetre que no siguin competència de l’Ajuntament o que ja estiguin previstes o aprovades. Els ciutadans poden decidir sobre l’1% dels ingressos ordinaris de l’Ajuntament, import que actualment correspon a 400.000 euros. Cap proposta, però, pot superar un cost de 200.000 euros, de forma que no tot l’import es destini a un únic projecte. Acabada la valoració, s’obrirà un període de votació amb les propostes finalistes. Serà del 16 al 29 d’octubre i es podrà votar a les tres oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà, dins del seu horari d’obertura. En la votació hi podran participar persones empadronades majors de 16 anys, i només podrà haver-hi un vot per participant.
Comentaris

envia el comentari