L'ANC i ERC mostren el seu malestar amb Carnicer durant la Diada del Vendrell

L'ANC demana «coherència» i recorda que Pau Casals «era independentista»
Membres d'ERC donen l'esquena a Carnicer durant el seu discurs. | M.G.

 

L'acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya al Vendrell, que s'ha fet aquest dilluns al matí al cementiri municipal, ha servit perquè s'evidenciessin les diferències existents al voltant del referèndum de l'1 d'octubre, després que l'alcalde de la ciutat, Martí Carnicer, respongués negativament a la petició de Carles Puigdemont de cedir locals municipals per dur a terme la votació. Així, després de l'ofrena floral que les diferents entitats han fet a la tomba de Pau Casals, l'ANC del Vendrell ha trencat el protocol i s'ha dirigit als assistents recordant que «Pau Casals era independentista i s'hagués alegrat de poder votar l'1 d'octubre», segons ha expressat el seu coordinar, Josep Maria Llasat.  


Llasat ha afegit que Casals «s'entristiria pel fet que l'Ajuntament del Vendrell no deixi votar» i ha demanat «ser conseqüents» el dia que es fa aquest homenatge a Casals. També des d'ERC del Vendrell han mostrat la seva disconformitat amb l'alcalde i, quan aquest ha fet el seu discurs, s'han aixecat i li han girat l'esquena. Carnicer, per la seva banda, ha remarcat que «no és avui el dia per mostrar preferències», ja que la Diada és un dia per mostrar «la unitat de tots els catalans, sigui quin sigui el seu origen», i «el respecte s'hauria d'imposar». L'alcalde del Vendrell ha demanat «diàleg i política per buscar una entesa que benefici el màxim de ciutadans», i ha recordat els «valors humanistes del Mestre».

 

La glossa d'aquest any l'ha fet Ció Pallarès en nom de la Fundació Apel·les Fenosa, que ha rebut un dels Premis Nacional de Cultura de la Generalitat. Pallarès ha destacat que Apel·les Fenosa, a més d'un artista, era «un patriota català», que va «condemnar el franquisme i es va mostrar com un ferm defensor dels drets dels catalans». L'acte de la Diada s'ha tancat amb la interpretació del «Cant dels Ocells» per part de l'alumna de violí de l'EMMPAC Yasmin Elfarhi, i amb els assistents cantant «Els Segadors».  

 

L'ANC ha demanat «coherència» a l'Ajuntament del Vendrell. | M.G.

 


Ció Pallarès ha fet la glossa institucional al Vendrell. | M.G.

 

Yasmin Elfahri, interpretant «El Cant dels Ocells». | M.G.

 

Un instant de l'ofrena floral a la tomba de Pau Casals. | M.G.

 

Martí Carnicer, fent el discurs al cementiri. | M.G.

 Comentaris
ppet
El colegis electorals no son del alcalde Marti Carnicer, son dels ciutadans que paguem els nostres impostos, es per això que exigim que els obrin el 1 d'octubre
Penedesenc
Exigim? Doncs jo exigeixo que no s'obrin. On anirem a parar amb tanta " exigència "?
Victor
Antoni Garcia "Leal" encara no t'han endollat? doncs mira que estàs fent mèrits noi .

envia el comentari