L'Ajuntament diu que els locals de Calafell estan disponibles per l'1-O però no sap si els cedirà

Des del govern apunten que no correspon a l'Ajuntament «decidir sobre la legalitat o no del referèndum»

 

El ple de juliol de Calafell va aprovar una moció per cedir els espais municipals per l'1-O. | BPDiari

 

L'Ajuntament de Calafell encara no té clar si cedirà locals municipals perquè se celebri el referèndum d'independència del dia 1 d'octubre. En un comunicat emès aquest mateix 11 de setembre, des del govern expliquen que «l’Ajuntament de Calafell ha respost a la Generalitat que no li correspon decidir sobre la legalitat o no del referèndum del pròxim 1 d'octubre» i que la seva voluntat «és no posar en perill la institució, els funcionaris o els càrrecs electes». En la resposta, que signa l’alcalde, Ramon Ferré, es recorda que el ple del passat 3 de juliol, va aprovar, amb els vots dels grups municipals de CiU, CUP, UAM, ERC i el regidor no adscrit, la cessió d’espais per al referèndum i s’afegeix que, a data d’avui, els locals de votació habituals no tenen cap activitat programada per a l’1 d’octubre i es troben en situació de disponibilitat, en cas que fossin necessaris.


Tanmateix, la resposta també recorda que el Tribunal Constitucional ha suspès el decret 140/2017, de 7 de setembre de 2017, de la Generalitat de Catalunya, de normes complementàries per a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació, i que ha advertit del deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada. Aquesta advertència, adreçada també als ajuntaments, ordena, en particular, que s’abstinguin d’iniciar, tramitar, informar o dictar, en l’àmbit de les respectives competències, cap acord o actuació que permeti la preparació i/o celebració del referèndum, comminant-los sobre les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què poguessin incórrer en cas de no atendre aquest requeriment.

 

Davant d’aquesta situació, Calafell ha manifestat al govern de la Generalitat que «no correspon a l’Ajuntament decidir sobre la legalitat, o no, de la convocatòria de referèndum», i que «és voluntat municipal no posar en risc la institució, els càrrecs electes o els funcionaris, davant la situació creada». Ramon Ferré ha apuntat a aquest mitjà que la Generalitat només els ha preguntat per la disponibilitat dels locals, «que estan disponibles», però que encara no han demanat que els obrin el dia 1.
Comentaris
ppet
Endavant amb les urnes .Endavant amb la Democràcia

envia el comentari