Es constitueix Òmnium Baix Penedès, amb Mireia Juanola de presidenta

Jordi Cuixart ha estat presenta a l'acte celebrat al Vendrell
La junta d'Òmnium Baix Penedès. | Òmnium Baix Penedès

 

Òmnium Cultural Baix Penedès s'ha constituït formalment aquest divendres 14 de juliol, en una assemblea que ha permès escollir els membres de la nova junta de l'entitat. Mireia Juanola, qui des de l'octubre encapçalava la gestora que s'ha ocupat de la recuperació de la territorial, n'és la nova presidenta. Durant la constitució, el president nacional, Jordi Cuixart, ha celebrat que Òmnium Baix Penedès comenci amb força, perquè «davant la guerra bruta que practica l'Estat per perseguir idees polítiques, cal sumar esforços en la defensa de la democràcia». D'altra banda, la nova presidenta comarcal, Mireia Juanola, ha donat les «gràcies a tothom per fer possible Òmnium Baix Penedès» i ha afegit que «la societat és cultura i la cultura és la llavor dels pobles».


«Junts farem també realitat un país millor, amb els valors dels que van i vénen», ha dit Juanola, que ha destacat el Baix Penedès com un territori clau en el procés sobiranista. La nova etapa d'Òmnium Baix Penedès va començar a l'octubre, i a partir d'ara la nova junta mantindrà la tasca de defensa i promoció de la llengua, la cultura i la cohesió social al Baix Penedès, en uns mesos en què també entoma el repte de defensar la democràcia amb la mirada posada al referèndum de l'1 d'octubre. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, i l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, han assistit a l'assemblea de constitució, que s'ha celebrat a l'Escola de Música Pau Casals del Vendrell.

 

La junta d'Òmnium Baix Penedès la completen Carme Romeu com a vicepresidenta, Albert Llorens com a secretari, Francesc Armengou com a tresorer i Joan Descals, Albert Bertran, Enric Olivella, Xavi Mitjans, Ció Pallarès, Rosa Fortuny, Joan Montserrat, Francesc Valls, Màrius Avellaneda i Montserrat Tubau coma  vocals.
Comentaris

envia el comentari