El PDECAT del Vendrell defensa el model de gestió de l'aigua de la ciutat

Apunten que el cost del m3 d'aigua està per sota de les mitjanes de Catalunya, Tarragona i el Penedès
Imatge d'arxiu de comptadors d'aigua. | BP Diari

 

L'executiva local del PDECAT del Vendrell s'ha manifestat a favor del sistema de gestió de l'aigua de la ciutat que, asseguren, «ha de portar més de vint milions d'euros d'inversions durant els pròxims anys per millorar la xarxa d'abastament d'aigua després de nova licitació del servei». La formació recorda que el model de la capital del Baix Penedès «és el mateix que comparteix amb moltes altres ciutat del país i que ha reportat ser la quarta ciutat de més de 25.000 habitants amb el cost per m3 d'aigua més econòmic, per darrere de Girona, Olot i Granollers». Així doncs, el sistema de gestió de l'aigua per aquesta modalitat «no implica necessàriament un cost més elevat», afegeixen.


Des del PDECAT apunten que el Vendrell «es troba per sota (1,665 €/m3) de la mitjana de Catalunya en cost del m3 d'aigua (1,754 €/m3)» i, en el global de la demarcació de Tarragona, la capital del Baix Penedès «continua per sota del conjunt de comarques tarragonines, que és d'1,720 €/m3». Pel que fa a l'àmbit de la Vegueria del Penedès, «la diferència s'accentua i la mitjana s'enfila fins a 1,963 €/m3». En el conjunt de dades que l'Agència Catalana de l'Aigua facilita «també es pot comprovar com empreses municipals d'aigua cobren més cara l'aigua que d'altres municipis amb la situació del Vendrell, pel que no es pot afirmar que la municipalització comporti directament un estalvi a la factura, a més de posar en risc el conjunt de les inversions proposades». 

 

A més, el PDECAT del Vendrell vol mostrar la seva «preocupació» per la «desinformació i manipulació que s'ha produït en aquest tema per part d'altres formacions polítiques i entitats veïnals, per exemple, en el cas dels llocs de feina, ja que els treballadors actuals perdrien la seva feina, no es podrien subrogar perquè per accedir a qualsevol treball públic ha d'aplicar-se la pública concurrència, com marca l'estatut de l'empleat públic». Això implica que «dels 30 treballadors actuals només sis mantindrien el seu lloc de treball perquè provenen del servei prestat anteriorment per l'Ajuntament del Vendrell», asseveren des del partit.


Finalment, des de l'executiva local del PDECAT s'insta al govern de l'Ajuntament del Vendrell «a treballar per un control exhaustiu de la nova empresa resultant per tal que compleixi els seus compromisos d'inversions i, a la vegada, treballi per garantir la mateixa política d'un preu de l'aigua ajustat per a tothom, a més d'atendre totes les situacions de vulnerabilitat de persones amb limitació de recursos econòmics i en risc d'exclusió social, tal com ja s'està fent actualment amb el comptador social».Comentaris
pepet
També sel's podria demanar que enviesin les factures abans del cobrament pel banc. Es vengonyos que et cobrin al banc el dia 1 i la factura t'arribi 25 dies despres.

envia el comentari