C's del Vendrell deixa de vetllar per l'estabilitat municipal i trenca l'acord del pressupost

El PP aposta per «deixar passar uns dies» abans de prendre cap decisió
Luz Ramírez, comunicant la seva decisió de trencar l'acord del pressupost.
Luz Ramírez, comunicant la seva decisió de trencar l'acord del pressupost. | BP Diari

 

El terratrèmol del referèndum de l'1 d'octubre segueix portant conseqüències a la governabilitat del Vendrell. Tot i que l'alcalde, Martí Carnicer, es va negar a cedir els locals municipals per fer la votació, el grup municipal de Ciutadans (C's) ha comunicat aquest divendres que dona per trencat l'acord pel pressupost del 2017 que s'havia acordat abans de l'estiu. Tot i que en aquell moment el partit va apuntar que donava suport al govern local perquè s'havia de «prioritzar» la política municipal i deixar de banda les qüestions ideològiques, ara han canviat d'opinió i creuen que els esdeveniments recents els empenyen a «ser fidels al nostre tarannà» i prioritzar les qüestions ideològiques. La seva portaveu, Luz Ramírez, admet que aquesta decisió significa deixa de ser garants de «l'estabilitat» al municipi, una cosa de la qual sempre n'han fet bandera, però ho defensa dient que les circumstàncies «han canviat». 


Les raons per prendre aquesta decisió són diverses, començant per «la desobediència d'alguns regidors de l'Ajuntament», a la qual creuen que no ha estat aliena el govern local permetent, per exemple, «que l'ANC posés parades informatives de l'1-O al carrer». També apunten que l'ANC ha «segrestat la plaça Vella, els carrers i els mitjans de comunicació municipals» amb la seva campanya i afegeixen un suposat «adoctrinament a les escoles» i a l'existència de persones «assenyalades». Ramírez puntualitza que aquesta decisió suposa la sortida del seu grup de la Comissió de Seguiment del pressupost, que «estava creada però encara no havia celebrat cap reunió», afegeix. Respecte als diferents projectes que inclou el pressupost del 2017, la portaveu de C's diu que el seu partit «els valorarà en cada moment i decidirà si hi dona suport o no».

 

Les conseqüències d'aquesta decisió encara són difícils de preveure. D'entrada, no haurien d'afectar els comptes, que ja estan aprovats de forma definitiva, però obligaran al govern local a buscar suports per cada projecte que vulguin tirar endavant, ja que ara l'acord per implementar el pressupost suma 10 regidors i es troba en minoria. Des del PP, el seu portaveu, Jero Merino, ha apuntat a aquest mitjà que el seu partit ha optat «per deixar passar uns dies» abans de prendre cap decisió al respecte, ja que creu que fer-ho ara seria precipitat. 
Comentaris
Marc
Mentrestant ERC només es preocupa si el Rei és persona non grata. El mal que han fet a Catalunya, amb empreses i bancs que marxen, han creat una gran divisió dins la societat, i ells encara vivint en una bombolla. Quan es despertaràn?
Francisco
Esto lo hacen por que van a cobrar cuatro perras de la comisión de seguimiento y no les compensa

envia el comentari