El Turismar servirà per explicar els projectes de les Madrigueres i del FEDER Coma-ruga

La fira que serveix per entrar a la temporada d'estiu coincideix enguany amb l'inici dels Jocs Mediterranis
Imatge d'una edició anterior de la Fira Turismar del Vendrell.
Imatge d'una edició anterior de la Fira Turismar del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell vol aprofitar la celebració de la 32a Fira Turismar, que se celebra del 22 al 24 de juny, per fer difusió de dos projectes importants que afecten els nuclis de la costa, el de regeneració de les Madrigueres, i el de remodelació del centre de Coma-ruga gràcies a l'obtenció dels fons FEDER. L'estand que tindrà l'Ajuntament a la Fira aportarà informació d'aquests dos projectes, com també ho farà de les obres que s'estan fent al Port de Coma-ruga.

 

El Vendrell vol posar en marxa aquest mateix any les obres vinculades a l'ajut de dos milions d'euros del FEDER, que han de servir per «recuperar i dinamitzar l'espai públic i els elements patrimonials de centre urbà» de Coma-ruga, amb l'objectiu de «fomentar l'activitat turística i econòmica», segons apunta l'alcalde, Martí Carnicer, a la benvinguda del programa d'actes del Turismar. Tots aquells que vulguin informació detallada del projecte, la podran demanar a l'estand del consistori.


Les Madrigueres i el corriol

De la mateixa manera, també es vol explicar detalladament el projecte de regeneració de les Madrigueres, que ja s'està duent a terme. Per això, s'han preparat diverses activitats de coneixement de l'ecosistema i del corriol camanegre, sense oblidar la reserva marina de Masia Blanca. El Geven farà dues sortides, una cap a les Madrigueres i una altra cap a Masia Blanca, i també hi haurà una activitat per a nens sobre el corriol camanegre.

 

El Turismar, que s'inaugurarà el divendres 22 de juny a les sis de la tarda, coincideix enguany, a més a més, amb els Jocs Mediterranis de Tarragona. El Vendrell acull a partir del dissabte 23 la fase de grups de la competició d'handbol femení. Per això s'ha preparat un espectacle d'inici dels Jocs que es farà a les vuit de la tarda a la plaça dels Germans Trillas on es recrearan escenes reals documentades de persones vinculades als esports, i ambientades en època romana.


Revetlla de Sant Joan

La fira Turismar es mantindrà, com els últims anys, pels voltants de la plaça dels Germans Trillas i l'estany de Coma-ruga. Hi haurà expositors del sector turístic i d'oci, del sector dels serveis, d'alimentació i d'artesania, així com 'food trucks'. Actuacions artístiques, tallers, exhibicions de diferents entitats, i concerts completaran l'oferta durant els tres dies que dura l'esdeveniment. La revetlla de Sant Joan comptarà amb el tradicional Castell de Focs de Sant Joan, a les dotze de la nit al costat del Port, seguit d'un concert del grup de versions The Aguateques, al Parc Tabaris.

 

Es pot consultar el programa complet del Turismar 2018 en aquest enllaç.Comentaris

envia el comentari