La Fira del Vendrell tindrà un nou espai d'eficiència energètica i noves tecnologies

Es mantenen espais com el Handmade o la Fira d'Abans, i hi haurà dos concerts de nit
L'espai gastronòmic de la Fira de Santa Teresa del Vendrell.
L'espai gastronòmic de la Fira de Santa Teresa del Vendrell serà a la Rambla. | Ajuntament del Vendrell

 

L'Ajuntament del Vendrell ha presentat aquest dimecres la Fira de Santa Teresa 2017 del Vendrell, que tindrà lloc entre els dies 13 i 15 d'octubre. Aquesta serà la tercera edició que la fira té una durada de només tres dies i sense que el divendres sigui festiu, tot i que el fet que el dijous sigui la festivitat del Pilar fa que algun acte s'hagi avançat a aquest dia. Seguint en la línia dels últims anys, el consistori ha buscat impulsar nous espais per donar un nou caràcter al certamen, que ja no és només multisectorial. D'aquesta manera, es mantenen espais creats els últims dos anys, com la Fira d'Abans al carrer del Doctor Robert, amb mostra d'oficis antics, animals de granja parades artesanals i escenificacions teatrals, o l'espai Handmade de la plaça Nova, amb tallers de patchwork, restauració, scrap o confecció, i s'engega un nou espai, l'Innofira, que es farà a la Rambla. 


L'Innofira vol ser un espai que se centri en el sector de l'eficiència energètica, la sostenibilitat i les noves tecnologies, on es faran sobretot xerrades i es donarà informació sobre aquest assumpte. La regidora d'Eficiència Energètica de l'Ajuntament, Camil·la Barnadas, ha recordat que el consistori vendrellenc ha fet un esforç destacat en aquest apartat els últims anys, «aconseguint rebaixar en un 48% el consum elèctric de l'enllumenat públic ene ls dos últims anys», per posar un exemple. Kenneth Martínez, regidor de Promoció Econòmica, apunta que la proposta de nous espais com aquest «s'inclou en el trànsit que té la Fira els últims anys per diversificar la seva oferta». 

 

La Fira mantindrà els estands multisectorials a la Rambla, la zona de l'automoció al Pèlag, el carrer de l'Art al carrer dels Cafès, la zona gastronòmica i de tastos a la part alta de la Rambla i les atraccions al pàrquing de la zona escolar. A la zona de gastronomia es faran diferents concerts de grups locals a la tarda i el vespre, com els de Organology Trio el divendres a les 20.00 hores, la Sam Blues Band el dissabte a les vuit de la tarda, Sijah and the Sirius Band el dissabte a les deu del vespre o Et-Co el diumenge a les vuit. Tant dissabte com diumenge a les dues del migdia es farà vermut electrònic en aquest mateix espai, a càrrec de Telelux i Rock & bolo discomòbil.


Divendres i dissabte també hi haurà dos concerts de nit a la plaça del Tívoli a les 24.00 hores. El primer serà del grup de versions Pop & Roll, i està organitzat per Tornem Alego. El segon, el dissabte, serà de l'Orquestra Mitjanit, i està organitzat per l'associació Disbauxa i els Joves Alternatius. Quant a la resta d'actes, el dijous 12 d'octubre hi haurà una prèvia amb una ballada de sardanes que es farà a la plaça del Tívoli a dos quarts de set a càrrec de la Principal del Llobregat. La inauguració de la fira serà el divendres a les sis de la tarda, a càrrec de Martí Carnicer. Aquest mateix dia es fa la Jornada sobre Franquícies al Museu Deu, a les deu del matí, i una visita pels locals tancats del Vendrell, a les quatre de la tarda. A dos quarts de nou del vespre es farà el tradicional concert de música de gralles al Vendrell, a l'Auditori del Tívoli i a les deu, l'assaig general dels Nens del Vendrell a la plaça Vella.

 

El dissabte hi haurà diversos actes al llarg del dia com el mercat d'antiquaris i brocanters al Pèlag, l'actuació de les escoles de dansa del municipi a les sis de la tarda a la plaça del Tívoli, la cercavila dels grups de cultura popular a les set de la tarda, o el monòleg '50 sombras de Andreu'a la plaça del Tívoli a dos quarts d'onze de la nit, abans del concert. El diumenge, els actes més destacats seran la ballada conjunta dels grups de cultura popular a la plaça Vella, seguida de la cercavila, els versos dels Diables i la Diada Castellera, que començarà a la una del migdia amb els Nens del Vendrell, la colla Joves Xiquets de Valls, i la colla Jove dels Xiquets de Tarragona. A les 17.30 hores, a la plaça del Mercat, es farà el 44è Concurs de Colles Sardanistes, amb la cobla Ciutat de Cornellà, organitzat pels Dansaires del Penedès amb la col·laboració de l'Ajuntament.

 

Durant els dies de la fira, el Museu Deu farà entrega d'un detall a totes aquelles persones que es diguin Teresa, i així ho acreditin amb el DNI. Podeu consultar tots els actes de la Fira de Santa Teresa 2017 en aquest enllaç.       Comentaris

envia el comentari