Calafell reconeix el mèrit i els èxits de més de cent esportistes locals

També ha estat reconeguda la tasca de 14 clubs i entitats
Els esportistes calafellencs guardonats a la Nit de Campions 2017. | Ajuntament de Calafell

 

Un total de 111 esportistes de Calafell han rebut aquest divendres el reconeixement públic a la Nit de Campions 2017, organitzada per la regidoria d'Esports de l'Ajuntament. També ha estat reconeguda la tasca de 14 clubs i entitats. Els guardons lliurats honoren l'esforç i la dedicació de tots plegats i, molt en particular, els èxits assolits durant l'any 2016. El Teatre Auditori municipal s'ha omplert en un acte que ha començat amb un moment molt emocionant, el record al desaparegut Juan Ríos, històric del futbol local i ànima, fins al seu traspàs, de l'Escola de Futbol Base Calafell.


En el decurs de la gala han estat proclamats com a millors esportistes de l'any dos valors molt joves, el pilot de motos Àlex Toledo (15 anys) i la gimnasta Marina Torà (8 anys). També s'han lliurat uns premis especials que reconeixen la trajectòria esportiva (Marta Vera, entrenadora de patinatge artístic), els valors humans (Alfonso Pena, del Club Dòmino Calafell), el patrocini esportiu (Caprabo), la solidaritat esportiva (Vilarenc Aqua) i l'associació esportiva de l'any (EF Base Calafell). Un altre d'aquests premis ha recaigut al Port Segur-Calafell per la seva col·laboració en tota mena d'esdeveniments esportius, no únicament nàutics. També s'ha prmeiat l'empresa calafellenca Repulsados Lasa, que va fabricar la major part de les 15.000 torxes olímpiques que es van usar als Jocs de Rio de l'any passat.

 

La tinent d'alcalde d'Esports, Maite González, ha destacat, en la seva intervenció en l'acte, els valors de l'esport com a afany de superació personal i com a element de cohesió social. Però ha recordat també la importància de l'exercici físic per a la salut. «Tots els estudis indiquen que un 10% dels casos atesos al sistema sanitari tenen el seu origen en el sedentarisme, per tant invertir en esport és invertir, a més d'en moltes altres coses, en salut», ha dit González. La regidora ha recordat, a més, el suport econòmic que rebran les entitats i els esportistes individuals durant aquest 2017, que ha xifrat en 120.000 euros, només en subvencions ordinàries, a banda les extraordinàries que puguin aprovar-se per fets excepcionals.


Per la seva banda, l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat els projectes de millora i ampliació dels equipaments esportius municipals que estan en marxa o que ho faran pròximament. S'ha referit, en concret, a la remodelació del camp de futbol del Passeig de la Unió, que allotjarà part de la competició de futbol dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, i de la propera construcció d'un gimnàs al nucli antic, on podran entrenar-se i competir els 200 gimnastes del club calafellenc d'aquesta especialitat.Comentaris

envia el comentari