Generalitat i ajuntaments desencallen el Logis Penedès

Es constitueix la comissió executiva que ha d'actualitzar el Pla Director Urbanístic
El planejament proposat al Pla Urbanístic Director del 2012.
El planejament proposat al Pla Urbanístic Director del 2012. | Cedida

 

La reactivació del Logis Penedès ja és un fet. El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria d'Hàbitat Urbà i Territori i CIMALSA, i els ajuntaments de l'Arboç, Banyeres del Penedès, Castellet i la Gornal i Sant Jaume dels Domenys, s'han reunit per consensuar i impulsar el planejament urbanístic que ha de fer possible la construcció del Centre Intermodal de mercaderies del Logis Penedès.

 

Així, s'ha constituït la comissió executiva del Pla director urbanístic (PDU), un òrgan que permet analitzar en detall, des de la proximitat amb els municipis, on s'implantarà i els diferents instruments que permetran desenvolupar aquest nou pol logístic i de serveis. Aquest model de treball amb els agents territorials és el que es fa servir per a tots els PDU que impulsa el Departament. 


El Logis que ve

El Logis Penedès combinarà zones d'activitat econòmica i logística amb serveis, indústries netes i formació. Inclourà una terminal intermodal de mercaderies, connectada en un futur al Corredor ferroviari Mediterrani, un nou accés a l'AP-7, i un vial de connexió entre l'autopista i l'A-7. Igualment, ampliarà els espais oberts protegits, inclourà les mesures correctores de l'impacte paisatgístic necessàries i el seu disseny funcional serà ecoeficient.

 

És un dels centres logístics intermodals previstos en el Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya. El planejament per construir el Logis Penedès, el Pla director urbanístic (PDU), es va aprovar definitivament l'any 2012. No obstant això, aquella aprovació es va produir en un marc legal antic, que va quedar superat poc després. Actualment, la nova generació de PDU poden, per exemple, classificar directament el sòl necessari i fins i tot concretar-ne l'ordenació. És per això que cal actualitzar aquell PDU i el Departament de TES ha iniciat els treballs de manera concertada amb el territori.


Primera fase de 40 hectàrees

Amb la revisió del planejament es donarà resposta a la demanda de les associacions empresarials de l'Alt i el Baix Penedès, així com del món local, per iniciar el desenvolupament de la primera fase del Logis Penedès i posar sòl logístic, amb bones connexions, a disposició de les empreses. El centre intermodal es configura com un element de dinamització de l'economia penedesenca. Tot i que l'àmbit del PDU del Logis Intermodal Penedès contempla un desenvolupament final de 177 hectàrees d'activitat, en el decurs dels treballs que s'acaben d'adjudicar es definirà amb més detall un sector de 40 hectàrees que acollirà una primera fase de desenvolupament.Comentaris

envia el comentari