El pressupost de Calafell pel 2017 puja fins als 46 milions d'euros

Ferré apunta que els comptes són «una posta a zero del municipi» abans d'engegar els processos participatius
Una imatge recent del ple de Calafell. | M.G.

 

El govern de Calafell presentarà al ple d'aquest dilluns 20 de febrer el pressupost per l'any 2017, que puja a uns 46 milions d'euros, una xifra notablement superior als 38,8 milions del 2016. En una entrada publicada al blog dels Socialistes de Calafell, l'alcalde, Ramon Ferré, apunta que aquest és «un pressupost molt ambiciós i que pretén posar al dia i completar, especialment, els equipaments que Calafell necessita, en l'àmbit esportiu, cultural i social». Ferré afegeix que el pressupost del 2017 «és el darrer que no es farà amb Participació Ciutadana i pretén ser una posta a zero del municipi per a engegar els processos participatius aquest mateix any».


Ferré destaca que els comptes «surten de les negociacions, el diàleg i el debat que hi ha hagut entre el govern i els grups de l’oposició que han donat suport a les ordenances fiscals» i que «poc o molt, tots els grups municipals han tingut l’opció de participar, en major o menor mesura, en la seva confecció». El pressupost segueix condicionat per la rebaixa del 10% de l'IBI —que fa que hi hagi 2,2 milions menys d'ingressos— però la revisió feta amb la resta de les ordenances permet equilibrar aquest apartat. En canvi, la sentència condemnatòria de l’expropiació forçosa de l’antiga plaça de braus de Segur de Calafell ha condicionat, segons Ferré, «el capítol d’inversions i ha retardat el tancament del pressupost».

 

Entre els canvis destacats que aporta el pressupost hi ha l’assumpció de les competències i les partides de l’antic Patronat de Turisme en la regidoria de Turisme. Aquest fet comporta una simplificació administrativa, ja que no s'ha d’aprovar un pressupost a banda del de l’Ajuntament. També hi ha un canvi important en les diferents encomanes de gestió que es faran a l’empresa municipal CEMSSA com a ens instrumental de l’ajuntament, «obligant a que els ingressos siguin internalitzats al pressupost municipal i a l’empresa se li pagui el cost del servei». 


Pel que fa a la plantilla, el govern destaca que hi haurà «més efectius policials, concretament tres agents més, escollits amb transparència i neutralitat» i que també es cobriran les dues places d’auxiliars administratius noves i altres que s’han jubilat durant l’any 2016. En matèria interna hi ha la previsió de reforçar el departament de Compres i Contractació i els serveis jurídics, amb una nova plaça de TAG i una d’administratiu. Per a fer això possible, «s’ha hagut d’amortitzar la plaça de tècnic d’esports i de coordinador de centres cívics, que havien quedat buides de contingut pels canvis competencials i estructurals soferts», afirma l'alcalde.

 

Es preveuen moltes obres relacionades amb el Pla de Barris, com les del carrer de Mar i del passatge Sant Joan, el carrer de Cal Viola i una part del passatge del Sol. També es contempla la construcció d’un gimnàs i la plaça dels Terrossets, al costat de la llar d’infants que porta el mateix nom i es remodelarà la plaça de Catalunya, reforçant l’arbrat i el mobiliari urbà, per reforçar el seu paper de centralitat. De la mateixa manera es preveu la construcció d’un Centre Cívic als locals buits del Port de Segur, i signar l'adhesió al projecte Penedès Marítim.

 

Altres Inversions

 

Pel que fa a les inversions, el govern demanarà un crèdit de 4,3 milions d’euros, als quals cal afegir el mig milió d’euros per a inversions que es financen amb aportació municipal de fons propis. Les inversions més importants són les que es faran en l’interior dels recintes escolars, amb l’adequació de patis, plantació d’arbrat, espais d’ombra o coberts, instal·lació de pissarres digitals i altres actuacions que han estat consensuades amb la comunitat educativa de cada centre. També s’adequarà l’espai d’aparcament annex a l’Escola Mossèn Cinto Verdaguer i es canviarà la configuració de l’aparcament annex de l’escola Vilamar per tal de poder procedir a la cessió de l’espai lateral de l’escola al Departament d’Ensenyament, perquè programi l’ampliació i la consolidació de l’escola, a posteriori.

 

Per tal de millorar la seguretat i complir les mesures per a la limitació del soroll en el carrer Monturiol, s’instal·laran càmeres de videovigilància en aquesta zona. També s’integraran les càmeres actuals al nou software per a millorar la vigilància en l’espai públic del municipi. Altres inversions que contempla el pressupost són l’adequació de camins (subvencionada per la Diputació de Tarragona), la instal·lació d’un parc esportiu per a gent gran, la instal·lació d’un espai Workout a la Platja, l’adequació de l’antena de comunicacions del carrer Lituània, un muntacàrregues pel cementiri, unes taules de pícnic pel Parc de la Sínia i pel nou espai caní a la Bòbila i més passeres per la platja.Comentaris

envia el comentari