Lax'n'Busto es passen a l'anglès amb el cantant Peter Smith

Els vendrellencs confirmen que Salva Racero ja no forma part del grup

 

El grup de rock del Vendrell Lax'n'Busto ha anunciat a través de les xarxes socials que estan treballant amb un nou cantant, l'irlandès Peter Smith, que fa temps que viu al Vendrell. A través d'un petit vídeo penjat a Facebook i a Twitter, els membres de Lax'n han apuntat que han fet una versió en anglès del seu tema 'Que Boig el Món', que s'anomena 'Crazy World', que avui mateix s'ha llençat en senzill. L'anuncio l'han gravat ja tant en català com en anglès. Davant les preguntes d'alguns seguidors de la formació, els mateixos Lax'n han confirmat al seu Facebook que Salva Racero, el seu cantant els últims deu anys, ja no forma part del grup.


«Tant el Pemi Fortuny com el Salva en aquests moments no estan en els projectes del grup», han asseverat a Facebook, deixant clar que tampoc hi ha un retorn del seu cantant original, qui fa uns mesos va fer una col·laboració a l'últim concert de la gira dels 30 anys, a Barcelona. Els Lax'n han afegit que «som un grup que fuig dels personalismes i pensa que el col·lectiu és el principal valor, el grup ha tingut dos cantants durant la seva trajectòria i puntualment ha col·laborat amb altres músics i cantants».

 

El baixista Jesús Rovira ha explicat a 'BaixPenedesDiari.cat' que la col·laboració amb Smith és «puntual i un divertiment» i que no es tracta del nou cantant de Lax'n'Busto, raó per la qual han anomenat aquest senzill Lax'n'Busto i Peter Smith. «Vam conèixer el Peter a l'homenatge a Jordi Tardà, on vam fer una versió de Rolling Stones amb ell, vam quedar molt contents i, un cop vam acabar l'última gira, en Peter ens va proposar aquesta col·laboració, que ens va venir molt de gust». Segons Rovira, només es tracta «d'una experiència nova», i el grup no té intenció de passar a l'anglès tot o part del seu repertori, encara que no amaga que no li desagradaria fer algun concert a les illes britàniques. 


El baixista ha afegit que el futur de Lax'n encara no està escrit i que no se sap qui serà el nou cantant, tot i que sí que ha confirmat que no ho seran «ni Salva Racero ni Pemi Fortuny». Sobre la marxa del cantant de Manresa, Rovira ha apuntat que ha estat una decisió «presa en conjunt». El tema 'Crazy World' ha estat enregistrat als nous estudis Sputnik Recording del Vendrell, que Pemi Rovirosa ha posat en marxa junt amb Arturo Torres.

 

Peter Michael Smith va arribar a Catalunya el 2013 procedent d'Irlanda, i en un missatge que va posar a Facebook fa unes setmanes ja expressava que, per ell, era «un gran honor estar associat amb un dels grups de rock català més prestigiós de tots els temps, tinc família catalana al Vendrell i he estat fan de Lax'n'busto des que vaig arribar a aquest país». Smith ja tocava amb el bateria de Lax'n'Busto, Jimmy Piñol, en un altre grup, Sonic Brother, que s'havia presentat en societat fa poc. La unió amb Lax'n fins i tot ha despertat expectació al seu país, Irlanda, on han estat portada del magazín de música 'Pure M', amb un titular prou clar: «Peter Smith s'uneix als gegants del rock català Lax'n'Busto».Comentaris

envia el comentari