El Festival En Veu Alta es posa en marxa amb més presència al Baix Penedès

S'han programat una seixantena d'espectacles literaris amb vocació «trencadora»

 

El Festival En Veu Alta (EVA) encara la 14a edició programant una seixantena d'espectacles literaris amb vocació «trencadora i revolucionaria», i obrint-se cada cop més cap al Baix Penedès. El festival se celebrarà del 8 al 17 de juny al Penedès, mentre que del 29 de juny a l'1 de juliol, l'activitat es traslladarà a Pradell de la Teixeta (Priorat). La cantautora Lídia Pujol i el guitarrista Guillermo Rizzotto donaran el tret de sortida a l'EVA des de Sant Sadurní amb el recital 'Farem la revolució i la tornarem a fer', obrint tota una programació que s'estendrà per una quinzena de municipis de l'Alt i el Baix Penedès.

 

Un dels plats forts, com ja va anunciar l'organització, és la incorporació de l'actor Alberto San Juan, que actuarà tant al Penedès com al Priorat amb 'Autorretrato de un joven capitalista español'. L'EVA tornarà a fer bandera de l'art de la narració i la tradició oral amb espectacles teatrals, lectures, música i videoart en llocs inusuals com coves, avencs, museus, masies, patis, antics safaretjos, una capella, un antic molí i, fins i tot, un cementiri. 


Més presència al Baix Penedès

Tot i que el festival se centra en municipis de l'Alt Penedès, aquest any guanyarà presència al Baix Penedès. A part de Llorenç —on ja hi va ser l'any passat—, la programació també s'estendrà al Vendrell, Santa oliva, Calafell i la Bisbal. D'entre la seixantena d'espectacles previstos, a banda de la proposta d'Alberto San Juan, l'EVA 2018 destaca la incorporació de 'La gran glosada', amb Ferriol Masip, Laia Pedrol, Titot o la Fardatxa i els músics Pau Vinyoles i Joan Sobrevals.

 

La programació també inclou la sessió 'Vi, glosa i estrelles', amb Mireia Mena i Alexandre Bonanit, l'espectacle 'Las mil y una noches', amb Héctor Urién, i la trobada de diàlegs 'Llibràlegs', en què Meritxell Yanes i Cristina Cervia oferiran converses breus entre dos actors i els seus respectius personatges enmig d'una biblioteca. Pel que fa al vessant més musical, Pedro Burrueazo oferirà un espectacle avantguardista a cavall entre un concert i una conferència, el grup Anxovetes presentarà un concert d'havaneres, Xavi Lozano actuarà amb 'Tubs del món' i Joan Rovira serà a Pradell de la Teixeta amb una actuació intimista. Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.
Comentaris

envia el comentari