La Cumprativa clourà els actes commemoratius del seu centenari amb una obra teatral especial

Cinquanta-dos anys després de la seva representació, 'L'Hostal de la Glòria' es tornarà a representar amb un significat d'allò més emotiu
Imatge de la representació de 'L'Hostal de la Glòria' el 1966.
Imatge de la representació de 'L'Hostal de la Glòria' el 1966. | Cedida

 

La Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa de Llorenç del Penedès està arribant a la part final de les celebracions del seu centenari de vida. Entre l'àmplia varietat d'actes commemoratius que està celebrant, ha escollit com a cloenda la representació de l'obra teatral 'L'Hostal de la Glòria', de Josep Maria de Sagarra.Serà un acte especial, i és que l'elecció del text i de l'elenc que la representarà no ha estat fortuïta.


Es tracta d'un poema dramàtic dividit en tres actes de manera tradicional que va ser estrenat a Barcelona l'any 1931, i que va ser escollit per a ser representat pel grup de teatre de La Cumprativa el 6 d'abril de 1966.Aquell dia, diumenge de rams, la societat -de clares ideologies republicanes- va reobrir les seves portes després d'uns llargs 25 anys tancada pel règim franquista i aquella atrevida representació va deixar empremta en la memòria local, no només per les actuacions actorals, sinó per l'escàndol que suposava per a les ments conservadores d'aquella època posar en escena un triangle amorós i les subtrames que se'n deriven.

 

Ara, 52 anys després, alguns dels néts i familiars de l'elenc llorencenc original han tret la pols al guió per fer-ne un homenatge tornant a representar l'obra, sota la direcció de l'actriu Rosa Andreu. A més, l'actual plantilla del grup de teatre ha volgut recuperar actrius i actors d'anteriors generacions per acabar de conformar el repartiment de l'obra, que s'estén fins a dotze personatges. D'aquesta manera, el públic no només podrà recordar la posada en escena, sinó que també es retrobarà amb cares conegudes que feia temps no trepitjaven l'escenari de la societat.

 

La Cumprativa farà dues úniques representacions a Llorenç del Penedès

 

Les úniques representacions de 'LHostal de la Glòria' tindran lloc per la Festa Major de Llorenç del Penedès, el dissabte 11 d'agost a les deu de la nit i el diumenge 12 a les vuit del vespre, al teatre de La Cumprativa. Les entrades per ambdues representacions es podran adquirir amb antelació el 5 d'agost a partir de les dotze del migdia per a socis i a la una per al públic general a les taquilles de La Cumprativa. També es vendran a taquilla els mateixos dies de les representacions fins a exhaurir localitats, i a partir del dia 6 d'agost es podran reservar contactant amb el telèfon 977 677 661.
Comentaris

envia el comentari