Decapiten l'estàtua de Sant Antoni d'Altafulla

La regidora de Via Pública ho atribueix a un acte «acte incívic i vandàlic», si bé es desconeixen els autors
L'estàtua del Sant, a tocar de l'església, ha quedat malmesa
L'estàtua del Sant, a tocar de l'església, ha quedat malmesa | Cedida

 

Altafulla s'ha trobat aquest cap de setmana una sorpresa més que desagradable a la via pública. L'estàtua de Sant Antoni, a la placeta a tocar de l'església de Sant Martí, ha aparegut decapitada la nit d'aquest dissabte. «És un acte incívic per part d'un grup de vàndals que encara no hem pogut identificar», ha explicat la regidora de Via Pública a l'Ajuntament d'Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, en declaracions a BaixGaiàDiari.cat.

 

«És la segona vegada que el vandalisme ataca l'estàtua de Sant Antoni, i l'anterior cop va ser fa cinc o sis anys», ha matisat l'edil. En aquest cas, l'efecte incívic és doble. A més de decapitar la figura del Sant —patró d'Altafulla, juntament amb Sant Martí de Tours—, també ha aparegut sense cap la figura del nen que duu als braços. «És molt trist constatar que a Altafulla tenim un problema greu amb els vàndals», ha lamentat Méndez-Vigo.


Ja treballen en pressupostar la reparació

La regidora de Via Pública ha avançat que l'Ajuntament ja treballa en la reparació, com més aviat millor, de la figura. «Els danys són molt recents, però ja estem treballant per definir a qui encarregarem que en faci els caps nous per a la nostra estàtua», ha explicat l'edil. L'Ajuntament va tenir constància dels fets al cap de poques hores de l'acte incívic, i fins aquest dilluns, 16 d'abril, no ha pogut abordar la problemàtica inesperada.

 

«Haurem d'elaborar un pressupost amb la persona responsable de la reparació», assenyala Marisa Méndez-Vigo, «i és impossible encara parlar de terminis o de dates». Encara es desconeix, doncs, quan es posaran en marxa els treballs per tornar la representació al seu estat original, i quan estarà totalment restituïda l'estàtua del Sant, que és una de les figures més simbòliques i representatives de la Vila Closa d'Altafulla.
Comentaris

envia el comentari