Un abocament d’aigües residuals pot restringir el bany a Torredembarra, Creixell i Roda de Berà

Es tracta d’una aturada programada de l’EDAR que afecta a la qualitat de l’aigua
La platja de Torredembarra, una de les que es pot veure afectades per l'abocament
La platja de Torredembarra, una de les que es pot veure afectades per l'abocament | delCamp.cat

 

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha avisat avui que les platges dels termes municipals de Torredembarra, Creixell i Roda de Berà, es poden veure afectades a causa d’un abocament a mar d’aigües residuals procedents del bypass cap a emissari marí. Així doncs, després de la informació rebuda per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), el CECAT ha comunicat als municipis de les possibles afectacions de l’abocament a la qualitat de l’aigua.


Parada programada de l’EDAR

L’abocament a mar d’aigües residuals es tracta d’una aturada programada per l’Estació Depuradora d’Aigües residuals (EDAR), la qual s’efectuarà avui i s’allargarà els dies 13 i 14 de juny. L’aturada de l’EDAR es durà a terme a través de quatre emissaris, un dels quals es troba a menys de 500 metres de la platja situada dins el terme municipal de Roda de Berà.

 

Tot i que l’abocament és mar endins, la ploma d’aigües residuals pot alterar la qualitat de les aigües de bany de les platges del voltant del lloc de l’incident. Així doncs, el CECAT recomana que cal informar als banyistes i aconsella la possibilitat de restringir temporalment el bany a les platges de Torredembarra, Creixell i Roda de Berà, si es necessari, a més de prendre les mesures que es considerin oportunes.

 

Neteja del fons marí a Torredembarra

L’avís de l’abocament d’aigües residuals no arriba en el millor moment per al municipi de Torredembarra. El passat dissabte 9 de juny, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, Ecologistes en Acció va organitzar una neteja del fons marí a la platja. Una activitat integrada dins les activitats en commemoració d’aquest dia i que comptava amb la col·laboració de les regidories de Sostenibilitat i de Governació i la de les empreses OdySea i M. Rota diving.
Comentaris
Miquel
Es increible que uns nateigin el fons mari i els altres aboquin merda al mar. Llastimosa la cordinacio i falta de interes per al demès.

envia el comentari