Un total de 24 joves d’arreu de Catalunya inicien la primera part del Camp de treball del Gaià

A la segona quinzena de juliol serà el torn de 24 més, que per primera vegada provindran de diversos països
Els joves ja han iniciat l'activitat, i s'han instal·lat al Càmping Santa Eulàlia | Toni Cabanillas

 

El medi ambient, el turisme i el vessant més lúdic troben a Altafulla un nexe d’unió per tercer estiu consecutiu. L’ajuntament d’Altafulla i l’Associació Mediambiental La Sínia han presentat aquest divendres al matí una nova edició del Camp de Treball del Gaià: un món entre Altafulla i Tamarit. La iniciativa, promoguda per la Generalitat, és una estada al municipi on els joves coneixen de primera mà el medi ambient de la llera del riu, i realitzen tasques de manteniment, restauració i conservació de la zona. Aquesta setmana ha donat el tret de sortida la primera part del projecte, amb 24 joves d’arreu de Catalunya durant la quinzena inicial del mes. Del 17 al 30 de juliol en tindrà lloc la segona, amb 24 joves més, en aquesta ocasió provinents de diversos països. És la primera vegada que s’internacionalitza l’activitat.


El coordinador del camp, Xavier Llopart, ha concretat que les activitats principals passen per «la millora d’hàbitats forestals, fluvials i litorals, actuacions de millora del conjunt dunar i litoral d’Altafulla i Tamarit, eliminació d’espècies exòtiques invasores, i seguiment de grups faunístics d’interès». Totes aquestes activitats es combinen amb temps de lleure. Els joves de la primera quinzena tenen entre 14 i 17 anys, i els de diferents països hauran de ser majors de 18.

 

Foto de família de la tercera edició del Camp de Treball d'Altafulla i Tamarit | Toni Cabanillas
 

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha donat la benvinguda als joves aquest divendres. A més, ha posat en valor «la doble tasca que fan: la interrelació pel seu creixement humà i el servei a la ciutadania per conscienciar que la societat és cosa de tots». L’horari de treball mediambiental és de nou del matí a una del migdia, i a les tardes, de quatre a set, és el torn d’activitats de lleure i tallers de natura.

 
Comentaris

envia el comentari