Torredembarra viurà el seu primer Carnaval sense premis dels últims anys

La Regidoria de Cultura ha decidit apostar, enguany, per un model més participatiu que competitiu
La Colla Ferralla va ser la guanyadora de l'últim Carnaval en la categoria de carrosses | Anna F. - Ajuntament de Torredembarra

 

Participació per sobre de la competició. Aquests són els motius pels quals enguany, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra ha decidit excloure del programa del Carnaval torrenc el concurs que, any rere any, s'ha vingut celebrant al municipi entre les carrosses i comparses participants. Des de Cultura, Núria Batet, explicava fa uns dies a BaixGaiàDiari.cat que des del consistori creuen que l'aposta cal fer-la pels premis de participació o subvencions, i que tot plegat arriba perquè «calia una revisió de la manera d'atorgar els premis i lliurar-los» i «perquè aquí tothom s'hi esforça sense esperar res a canvi».


Tot i els motius del consistori, la decisió aixecava certa polèmica en donar-se a conèixer. A més, a banda de l'anunci de la Regidoria de Cultura, les bases de participació comprenien en la seva primera versió que l'Associació d'Amics del Carnaval de Torredembarra dugués a terme un concurs entre els seus associats i que, els qui no formen part de l'entitat, no podien entrar a concursar. De fet, davant la polèmica, des de l'entitat relataven a través de les xarxes socials que «la decisió d'atorgar premis només als associats va ser consensuada per la junta de l’Associació i la Regidoria» i que creien que si se'n feia càrrec l'entitat, només fos per als seus associats.

 

Finalment, després de diverses reunions i per tancar la situació combulsa, la nova versió de les bases del Carnaval torrenc ha eliminat l'apartat dedicat als trofeus i l'Associació ha decidit, finalment, no realitzar el concurs entre els seus socis. Tot i així, es mantindrà el tram de lluiment al passeig de la Sort, com s'ha dut a terme en les últimes edicions.
Comentaris
anna
Molt be!!! tot per tema politic com passa sempre...hi ha un grup de regidors que per creences religioses no volen fer carnavals....no volen fer reis....SENYORS!!! son tradicions que a quasi tothom ens agrada!!!! Una altra cosa que deixaran que s'acabi perdent....????

envia el comentari