Torredembarra reobrirà el pàrquing del carrer dels Filadors aquesta Setmana Santa

La primera planta serà rotatòria i la segona, per a abonats
L'aparcament FIladors, fet per Teyco a Torredembarra.
L'aparcament del carrer dels FIladors, en una imatge d'arxiu. | cedida.

 

El pàrquing del carrer dels Filadors de Torredembarra reobrirà aquest 2018, coincidint amb la Setmana Santa, segons ha avançat 'TAC12' aquest divendres. El consistori torrenc ja havia avançat la seva voluntat de tornar a posar en marxa aquest equipament i tot està preparat perquè es pugui reobrir al públic.

 

A més, el pàrquing obrirà les 24 hores i tindrà les seves plantes dividides pel que fa a funcions. La primera serà per a aquells usuaris que vulguin deixar-hi el vehicle durant diverses hores, a un preu d'entre un i dos euros. La segona planta serà per a abonats, que podran llogar una plaça privada a uns trenta euros mensuals.


El pàrquing es controlarà per via telemàtica

Durant els darrers mesos s'ha preparat la maquinària de l'aparcament perquè es pugui controlar de manera telemàtica i no s'hagi de disposar de vigilant. Així, el nou sistema connectarà directament el pàrquing amb la comissaria de la Policia Local. També hi haurà càmeres que permetran controlar-lo en directe des del cos policial local.

 

Les persones que lloguin una plaça privada al segon soterrani de l'aparcament disposaran d'una targeta d'abonats, que els permetrà accedir al pàrquing les 24 hores del dia i obrir la porta i la barrera.

 

L'esplanada, per a altres usos

Un cop s'obri el pàrquing del carrer dels Filadors, es prohibirà l'aparcament a l'esplanada superior, on a dia d'avui sí que es permet deixar els vehicles. La voluntat de l'equip de govern és instal·lar-hi un parc d'educació viària i una petita zona d'esports.


Un aparcament que porta molta cua

El pàrquing Filadors és un dels capítols endèmics de la darrera dècada a Torredembarra. L'equipament es va construir i inaugurar en l'etapa del convergent Daniel Masagué com a alcalde —era l'any 2010. Quan el juny de 2014 es va obrir el cas Torredembarra, el pàrquing va ser un dels equipaments investigats: en concret l'adjudicació de les seves obres a la constructora Teyco, que ocupen la peça separada número 3 del cas.

 

Després de l'esclat del cas, el juliol de 2014, el llavors socialista Enric Grangel va ser escollit alcalde de Torredembarra i el nou govern va clausurar, un mes després, l'aparcament del carrer de Filadors. Segons explicaven en aquell moment fonts del consistori, la despesa anual superava els 120.000 euros, mentre que els ingressos l'any anterior no havien superat els 10.000. Ara, Torredembarra obrirà per segon cop aquest aparcament.

 

 Comentaris
Fermin
Porque en la explanada no se instala el Mercadillo semanal de los martes y así evitamos los problenas que se generan cada martes en el Parking, al quitar los vehiculos aparcados creando problemas de todo tipo a los usuarios. Por cierto que sería conveniente en éste repintar de nuevo las plazas de aparcamiento. Gracias.
Jordi
Muy bien dicho Fermin!!!!
3enc
Que ens el pagui el Pujol el pàrquing. Ens feia més servei l'esplanada abans que no hi fessin res.

envia el comentari