Torredembarra inicia les obres per renovar la canonada general de l'aigua aquest dilluns

Les obres s'allargaran fins al proper mes d'abril, i evitaran tallar l'aigua a tot el poble per cada avaria en aquest tub
Sorea és l'empresa responsable de la xarxa d'aigua de Torredembarra | Cedida

 

L'Ajuntament de Torredembarra inicia aquest dilluns, 18 de setembre, les obres per renovar la canonada general de subministrament d'aigua. L'actuació anirà a càrrec de Sorea, i consistirà a instal·lar 600 metres de canonada per substituir el tub general que creua el poble. El regidor de Via Pública, Vale Pino, ha explicat que la conseqüència immediata serà que ja no caldrà tallar tot el poble per cada avaria en aquesta deteriorada canonada.


L'actuació s'allargarà fins el 30 d'abril del 2018, i el seu cost que supera els 230.000 euros, sense incloure l'IVA. Tot i que les obres se centren en els 600 metres centrals que passen pel nucli urbà —i on les reparacions d'averies tenen una afectació més gran—, la voluntat del govern municipal és renovar la totalitat del traçat —d'uns quatre quilòmetres de canonada, aproximadament— en futures fases.

 


El principal problema del tub general a substituir, a més del deteriorament, és que és la única que connecta els dos dipòsits —un a cada extrem de la vila— d'abastament d'aigua, i no en tots els punts disposa de vàlvules als costats. D'aquesta manera, s'abasteix gran part del poble per una única via, de manera que si falla l'afectació es multiplica.
Comentaris

envia el comentari