La remodelació del carrer de Pere Badia de Torredembarra començarà passat l'estiu

El consistori ja ha adjudicat les obres a Trade SL per un cost de 254.659,18 euros
Imatge del futur estat del carrer de Pere Badia
Imatge del futur estat del carrer de Pere Badia | Cedida

 

Les obres del carrer de Pere Badia de Torredembarra no començaran de manera imminent, sinó que l'Ajuntament ha optat per ajornar-les al setembre, un cop acabi l'estiu i, amb ell, la punta de la temporada turística a la vila. Des del consistori argumenten la decisió «amb l’objectiu de prioritzar l’activitat comercial d’aquesta important via i garantir una execució que minimitzi al màxim l’afectació del trànsit i del comerç», segons expliquen. 

 

L’Ajuntament ja ha signat el contracte per a l’execució de les obres del projecte constructiu de reordenació urbanística del carrer, després que fa unes setmanes s’adjudiqués a l’empresa Infraestructuras Trade, SL, per un import de 254.659,18 euros, sense IVA. Tal com va avançar BaixGaiàDiari.cat dies enrere, l'Ajuntament ja treballava en la possibilitat de moure les dates de les obres per evitar perjudicicar els comerços en temporada alta.


L'actuació deixarà un carrer de Pere Badia totalment renovat
L'actuació deixarà un carrer de Pere Badia totalment renovat | Cedida

 

Una reunió amb els veïns

Tal com ha explicat el regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, en els propers dies s’enviarà una carta al veïnat i als comerciants del carrer per citar-los de cara al mes de maig a una presentació pública del pla d’execució de les obres. D’aquesta manera, podran conèixer els detalls de com es desenvoluparan dia a dia aquestes obres. Afectaran de ple el carrer de Pere Badia, des de la rotonda d’intersecció amb el carrer dels Garrofers i l’avinguda de Pompeu Fabra a l’est, fins a la intersecció amb el carrer de la Capella i d’Antoni Roig a l’oest. 


Els canvis principals

Les primeres actuacions que es faran seran l'augment al màxim de l’amplada de les seves voreres —d’entre 3,50 i 4,30 metres, segons el costat—, cosa que permetrà el pas amb més comoditat, tant per als cotxets infantils com per a persones amb mobilitat reduïda i resta d’usuaris. També es canviarà la seva estètica amb la plantada d’arbres i la instal·lació de mobiliari urbà —bancs, papereres…—, tot respectant les terrasses dels bars.

 

En tercer lloc, es construiran zones de protecció als passos de vianants i cantonades, fent el carrer més segur, i es canviarà i renovarà tot el paviment, ara força malmès en alguns dels seus trams. A més, el tram de via entre el carrer d’Antoni Roig i el carrer dels Filadors es convertirà en via d’ús prioritari per a vianants, amb calçada a un únic nivell i urbanització d’una plaça urbana amb circulació rodada molt limitada. 

 

Canvis pel que fa a aparcaments

Tot i que l’actuació comportarà una disminució de les places d’aparcament —aproximadament 15 unitats al carrer de Pere Badia, de les quals 9 es recuperaran al carrer dels Garrofers—, per requeriment dels tècnics i del govern municipal, es mantindrà l’aparcament en línia als dos costats del carrer, evitant així que els fums dels vehicles en aparcar perjudiquin les persones que hi caminen. Es mantindran també les zones de càrrega i descàrrega i les places reservades a persones amb discapacitat. Comentaris
Pensamen
Jo crec que las cadiras i taules tindrien que estar damunt de la vorera o sigui encara mes amples les boreres, no en l'asfalt
Vecino
Al final los coches no podrán pasar. Pasa como en bajo mar, los locales que tienen terraza en el paseo, ocupan más que la zona que tienen asignada. Entonces dificulta el paso de personas
ay
Como vaya un coche y se desvie un poco ay madre
Anonim
Creo que ai cosas mas importantes para areglar........como asfaltar el aparcamiento del cap que es una verguenza i cuando llueve ya no te dijo gastarse el dinero en cosas asi que hacen falta
Angel
Sempre és positiu embellir el poble. Ara bé; com es comenta més amunt, sembla absurd que les cadires estiguin a la carretera en lloc de a les voreres.(a no ser que els bars estiguin obligats a posar "maceteros" pesants com a protecció.
Mejoras
Y lo bonito que quedaria la acera mas ancha y marcadito donde van las sillas de cada uno y listo.
veí
mare meva 250.000€, arregleu altres parts del poble que fan que els veïns nos tinguem que comprar un tot terreny per passar, utilitzeu la lògica en gastar els € del poble, es nota que feu les coses per pur interès electoral.

envia el comentari