Nova campanya a Roda de Berà contra les caques de gos al carrer

L'Ajuntament vol conscienciar els amos dels animals de la importància de recollir els excrements
La campanya també informarà de les sancions | BaixGaiàDiari.cat

 

Que desapareguin les caques de gos dels carrers de Roda de Berà. Aquest és l'objectiu de la nova campanya que l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament rodenc ha posat en marxa aquesta setmana. Una campanya que vol sensibilitzar als amos dels gossos i conscienciar-los sobre la importància de recollir els excrements generats pels seus animals i dipositar-los en el contenidor de la brossa, per respecte envers la resta de ciutadans i per civisme. I és que, els excrements a la via pública danyen la imatge del municipi i representen un risc per la salut.


Per a la campanya, l’Ajuntament ha editat un cartell i un fulletó informatiu amb la imatge de la popular 'caca de WhatsApp' que serà distribuït arreu del municipi, així com un dispensador de bosses amb forma d’os que es repartirà entre aquelles persones que inscriguin al seu animal al cens municipal. S’han programat a més a més tres sortides al mercat setmanal amb el muntatge d’una carpa on el personal del departament de Medi Ambient informarà sobre la campanya així com de diversos temes relacionats. La primera jornada tindrà lloc el proper dijous, 16 de febrer.

 

Per altra banda el departament de Territori va percebre que alguns dels senyals informatius del municipi que indiquen la obligatorietat de la recollida dels excrements generaven confusió entre la població, atès que semblava que prohibissin l’accés dels gossos a aquestes zones de la via pública. Davant d'aquesta situació, el consistori ha canviat sis senyals, a la Pedrera de l’Elies, al camí d’accés al dipòsit d’aigua de l’avinguda de la Manxa, al carrer Rafael Ciuró, a l’accés de l’escola Salvador Espriu, i a l’avinguda de l’Avenc.


En el fulletó informatiu que es distribuirà, també es recorda als ciutadans que l’Ajuntament ha habilitat a Berà, entre els carrers Ponferrada i Montsant, una gran zona d’esbarjo per a gossos, per tal que els ciutadans puguin gaudir de les seves mascotes amb tranquil·litat. 

 

La caca sapastra

Els més petits també seran protagonistes de la nova campanya de l'Ajuntament rodenc. Així, el consistori també ha editat un conte educatiu per pintar, La caca sapastra, que serà lliurat als nens i nenes de primer i segon de primària de les escoles El Cucurull i Salvador Espriu. L’objectiu d’aquest llibre didàctic és sensibilitzar als infants sobre la importància de mantenir nets els carrers, i que col·laborin amb la recollida dels excrements dels seus gossos.Comentaris
rodenc RTV
A l'Ajuntament de Roda esta ple de caca tan els funcionaris com l'equip de govern i no s'ha fet cap campanya de sensibilització per netejer els incompetens.

envia el comentari