Maria Rosa Wennberg aporta nous documents històrics a l'arxiu de la Torre

La filla adoptiva de la vila ha cedit un bon grapat de material al consistori
La primera cessió va dur-se a terme l'any 2012 | Anna F. - Ajuntament de Torredembarra

 

Torredembarra disposa des d'aquest divendres al matí de tot un conjunt de documentació i material audiovisual, que recull principalment l’activitat cultural del municipi des dels anys cinquanta del segle passat fins al 2007. Tot plegat, gràcies a la cessió d'aquest material per part de Maria Rosa Wennberg Ball-llovera a l'Ajuntament de Torredembarra. En concret, el fons ara està compost per dotze bobines Súper 8 de pel·lícules domèstiques, guions de ràdio de 'La Voz de Torredembarra', 482 fotografies, a més de cartells i programes d'activitats.


La regidora de Cultura, Núria Batet, ha destacat el gran paper d’activistes i promotors culturals de Maria Rosa Wennberg i el seu marit Manuel Crehuet. Cal recordar que tots dos van ser nomenats Fills Adoptius de Torredembarra l’any 1996 precisament per haver-se distingit per la seva aportació desinteressada a la vida cultural de la vila.

 

Per la seva part, l’alcalde, Eduard Rovira, ha agraït la donació i ha destacat el fet que Maria Rosa Wennberg hagi tingut la capacitat de guardar tot aquest material que ara podrà ser consultat a l’Arxiu Municipal, degudament catalogat. Des de la primera donació, el mes de març de 2012, l’Arxiu Municipal de Torredembarra  (AMTo) va començar a treballar en la seva classificació i descripció.
Comentaris

envia el comentari