'Les Carpes' de Roda de Berà denuncia un «tancament arbitrari» per part de l’Ajuntament

El propietari xifra en un milió d'euros les pèrdues, i interposarà una demanda en concepte de danys i perjudicis
Imatge d'arxiu de la discoteca | Facebook / Carpes de Roda

 

La cèlebre discoteca 'Les Carpes' de Roda de Berà manté el pols a l'Ajuntament rodenc. El propietari del local entèn que el tancament provisional de l'espai respon a «criteris arbitraris», i ha avançat que interposarà una denúncia contra el consistori en concepte de danys i perjudicis. La negativa de l'Ajuntament —en tot moment argumentada sota justificacions de reglament— ha impedit obrir l'espai al llarg de tot l'estiu, un fet que segons l'empresa responsable de la discotega ha suposat «la ruïna». La mesura, aplicada segons el consistori degut a la falta de llicència mercantil del negoci, va entrar en vigor el passat mes de juny i ha suposat, segons càlculs del denunciant, la pèrdua d'un milió d'euros.


L'Ajuntament sempre ha defensat que la seva negativa davant l'obertura respon al compromís de protegir la integritat de les persones donada la insuficiència de mesures tècniques per garantir funcionament de l’establiment. El recurs que presenta l'empresa propietària de 'Les Carpes' nega aquesta situació. En declaracions al diari Més, l'advocat de la discoteca valora l'ordre governamental com a «totalment incongruent i mancada de la justificació exigida, desproporcionada i absolutament arbitrària, i incorre clarament en una evident desviació de poder».

 

La defensa del local assenyala diferències entre les actes presentades pels dos cossos de seguretat que s’hi van personar: Mossos d’Esquadra i Policia Local. «Resulta curiós que l’acta de la Policia Local constati que manquen senyals reflectants, que no hi ha senyalització de sortides amb cartells, que no hi ha sabó ni tovalloletes d’un sol ús, (...) i que, segons els Mossos, la discoteca disposi de sortides d’emergència amb totes les portes practicables i senyals indicatives i que la inspecció d’higiene i salubritat és correcta», ha afegit. La polèmica entre la discoteca i l'Ajuntament encetarà ara una nova fase arran de la formalització d'aquesta denúncia.
Comentaris

envia el comentari