Comencen els actes del 300 aniversari de l'ermita de Berà

L'Ajuntament ha elaborat un programa d'actes per commemorar l'efemèride
L'ermita de Berà celebra els seus 300 anys el dia 11 de març
L'ermita de Berà celebra els seus 300 anys el dia 11 de març | Cedida

 

L'ermita de Berà celebra els seus 300 anys d'història aquest 2018, i l'Ajuntament de Roda ho vol celebrar aquest mes de març. El consistori, de la mà de la parròquia de Sant Bartomeu i amb la col·laboració de diverses entitats locals, ha configurat un programa d'actes breu per commemorar l'efemèride que s'ha iniciat aquest diumenge, 11 de març. A més, l'artista local Roser Nogués ha dissenyat un logotip especial pel tricentenari.

 

El programa es basa en tres dates assenyalades de forma especial. Una multitudinària missa solemne oficiada per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i del rector de la parròquia rodenca, Jaume Roig, ha estat l'acte inaugural de la celebració. Els Nens del Vendrell han arrodonit l'acte amb una breu actuació simbòlica.


Més actes a l'abril i el juny

El següent acte previst serà el dia 2 d'abril, en el marc de l'Aplec de Sardanes del municipi, quan hi haurà un concurs de pintura ràpida durant tota la jornada on l'eix serà l'ermita rodenca. És aquell dia quan es visibilitzarà l'espai d'aniversari, i es presentarà la Rosa commemorativa del tricentenari, a càrrec de l'associació local Puntaires. Les entitats també piquen l'ullet a l'ermita.

 

A més, els actes de celebració també miren al dia 17 de juny. L'ermita de Roda de Berà acollirà una trobada de cristians de l'Arxiprestat del Tarragonès, amb tallers i conferències per part de l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i del rector local. La jornada es complementarà amb un concert de cançons líriques a la mateixa plaça de l'ermita, de la mà de la soprano Miracle Seguí, el baríton Miquel Font i el pianista Josep Mateu.

 

L'espai es va construir el 1718, i és un dels més emblemàtics del territori
L'espai es va construir el 1718, i és un dels més emblemàtics del territori | Cedida

 

Una història centenària

El naixement de l'ermita de Berà es remunta a l'any 1121, quan una comunitat de pescadors la va fundar per invocació de Sant Pere. No obstant, va quedar deserta quatre segles més tard, quan la tradició de pescadors es va veure amenaçada per les incursions dels pirates, i van evolucionar terra endins. Després d'aquesta destrucció i abandonament, Roda va iniciar el moviment de reconstrucció de l'ermita a la seva ubicació actual a principis del segle XXIII, i va ser el 1718 quan es va posar la primera pedra de l'actual ermita, ja tricentenària.
Comentaris

envia el comentari