L’Ajuntament prohibeix la reobertura de ‘Les Carpes de Roda’

Tot i els anuncis i la promoció de la discoteca, el consistori recorda que segueix sense tenir llicència i que hi manca documentació
La discoteca és un referent a Catalunya i porta anys tancada | Facebook / Carpes de Roda

 

El present i el futur de la cèlebre discoteca ‘Les Carpes de Roda’, a Roda de Berà, presenta moltes incògnites. L’espai ha anunciat en diverses ocasions la seva reobertura prevista per aquest dissabte 15 de juliol, i la promoció no només s’ha limitat a missatges per les xarxes socials o cartells. Fins i tot, fa uns dies van publicar un anunci d’oferta de feina a partir d’aquest dissabte per reforçar el personal de cara a la reobertura. No obstant, l’Ajuntament del municipi ha recordat aquest divendres que la discoteca manca de llicència, i ha justificat la seva negativa «per la seguretat de les persones i del béns, així com per preservar la convivència ciutadana i la protecció mediambiental en matèria de contaminació acústica». Ha avançat que prohibirà la seva obertura «fins haver presentat la documentació suficient per al compliment de les condicions tècniques».


«En el cas que els promotors de ‘Les Carpes de Roda’ continuïn amb la seva intenció d’obrir, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local actuaran i s’adoptaran les mesures oportunes», ha afegit el consistori a través d’un comunicat. El perfil oficial de la discotecainsisteix en la voluntat d’obrir aquest dissabte després de diversos anys de tancament. L'espai d'oci ha estat batejat de diverses maneres, amb el nom de Carpes Quo Vadis, Les Carpes del Cel i, posteriorment, va agafar el nom de ‘Paradís Les Carpes de Roda’, i és considerada una de les discoteques a l’aire lliure més conegudes de la demarcació de Tarragona i de Catalunya.

 

L’Ajuntament ha assenyalat que la discoteca no ha presentat tota la documentació requerida per obtenir la llicència. Aquesta informació insuficient és una memòria que justifiqui que es compleix la normativa dels límits de soroll, el compliment dels serveis higiènics i la legalització de les instal·lacions; i també les memòries sanitàries i de seguretat. En l’avís, el consistori ha afegit que, amb aquesta informació sobre la taula, es procedirà a demanar els informes que ho confirmin a Protecció de Salut, Seguretat Ciutadana i al servei de Prevenció de la contaminació acústica i lumínica. «A més, serà necessari fer un control inicial de l’activitat, i tramitar el Pla d’autoprotecció», ha sentenciat.

 

 
Comentaris

envia el comentari