La llar d’infants ‘L’Estel de Mar’ de Creixell podria no reobrir

Els tràmits per obrir un nou concurs públic no avancen al ritme previst, i els pares dels infants temen que el servei no es torni a restablir a partir de setembre
La llar d'infants L'Estel de Mar de Creixell podria no tornar a obrir | BaixGaiàDiari.cat

 

La llar d’infants ‘L’Estel de Mar’ de Creixell es troba en una fase d’incertesa de cara al futur on les previsions són molt negatives. La polèmica envers el centre educatiu adopta un to més greu des del maig, i la llar es troba actualment intervinguda pel consistori després que suspengués serveis. L’empresa concessionària, Privelege Class, va deixar d’assumir al febrer els pagaments als treballadors, i l’Ajuntament, que com a responsable subsidiari s’ha de fer càrrec d’aquestes despeses, tampoc ho ha fet. Des de la llar, asseguren que el consistori es va comprometre a pagar el deute i els sous pendents en una reunió amb els treballadors i els pares dels infants, on també es va apuntar que hi havia una partida pressupostària reservada amb aquesta finalitat. Actualment, i més des que tampoc es va posar en marxa el Casal d’Estiu, tot es troba aturat.


Aquesta setmana s’han reunit pares i mares dels infants amb l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, per abordar la situació. Les conclusions que extreuen de la trobada són negatives, i els afectats temen que el centre no torni a obrir a partir de setembre. «Sabem que és molt probable que la llar quedi definitivament tancada», ha explicat un dels pares a BaixGaiàDiari.cat. «És per això que la gran majoria ja han fugit i han inscrit els seus fills en altres llars», ha afegit.

 

A la trobada, Llopart ha exposat que l’anul·lació del contracte amb Privelege Class per l’impagament i l’incompliment de condicions encara no és efectiva, i no ho serà fins que la Generalitat doni el vist-i-plau per donar-lo per finalitzat. Fins aquell moment, no es podrà obrir un concurs públic per atorgar la gestió de la llar a una altra empresa. Fonts de la llar han afegit a aquest mitjà que no és viable cap altre mecanisme per iniciar un nou contracte. «El conveni actual expira el juny de 2019, i els tràmits actuals es poden demorar aquests dos anys, fins que acabi», han explicat.


L’alcalde també ha assenyalat a la reunió que un total de quatre empreses s’haurien interessat en la concessió, però que el baix nombre d’inscrits seria un fre per assumir el servei i posaria en dubte la seva rendibilitat. El batlle també ha argumentat que desconeix quina es la situació laboral de les treballadores, i que això impedeix avançar en aquesta qüestió. «La llar va enviar a l’Ajuntament tots els documents que ho demostren a mitjans de juny, de manera que no és cert que no els tingui», han explicat des del centre de Creixell. BaixGaiàDiari.cat ha intentat posar-se en contacte amb Jordi Llopart en diverses ocasions, però no ha estat possible.Comentaris
Pare
Em sembla increïble que un equip de govern d'un Ajuntament no sigui capaç de fer gestions per aconseguir que les instal·laciones es puguin fer servir i entri una nova empresa o buscar vies alternatives per solucionar el problema que tenen els pares dels petits, lamentable gestió del consistori...
Mare
Es molt trist que tenint unes instal.lacions tant boniques com la llar d'infants, s'ha fin de deixar perdre 1 any i a saber quants mes! Però encara mes trist es sentir-te enganyada en tot moment i veure que l'ajuntament no fa res per poder salvar-la i reobrir aquest curs. Ara ens toca buscar llar als pobles del costat....a veure si a aquestes alçades hi ha plaça o ens agrada el centre....una vergonya!!!
Pare
Ens sentim totalment enganyats per part de l'Ajuntament, se'ns va prometre la Llar obriria al setembre sense mínim de nens. Ara resulta no están a temps? No ho ha prous nens? Sr. Alcalde, no prometi el que no podrá cumplir... aquestes alçades ja han passat els períodes de pre inscripció de totes les llars de la zona i molts ens veiem sense saber on portar els nostres fills. Es una pena una Llar amb aquestes instal.lacions es deixi perdre d aquesta manera per tant péssima gestió. Lamentable!!!
KPLI
Em sembla poc serio publicar un article com aquest basat en bona part per informacions que han passat per tres o quatre boques i no estan comprovades de cap manera.
KPLI
Respecte als comentaris: en general crec que a tots ens va bé que un ajuntament no pugui trencar contractes i fer pagaments quan vulgui, però que hagi de seguir els passos legals. Quan un està afectat, això pot fer que s'hagi d'esperar més, i evidentment això no és agradable. Però en general seguretat legal és més millor que un despotisme sense control. Qui ha provocat aquests problemes és sobre tot Privilege, o no? La solució necessita temps, és trist però clar.
Pare
KPLI entenc que tens informació privilegiada i deus formar part del govern o estar molt aprop, el que és trist és que un Ajuntament no lluiti amb totes les seves armes pels seus ciutadans i que els enganyi dient una cosa que desprès no es farà, fa molt de temps que s'havia d'haver estat treballant amb aquest problema, però es van vendre cortines de fum que tristament ens vam empassar i ara ens trobem amb els nens al carrer, és trist però clar.
KPLI
No, pare, la única informació que tinc és la que té tothom que ha seguit aquest drama des del principi. Més una mica de sentit comú i una miqueta d' experiència en com van processos jurídics complicats. No crec que l'ajuntament hagi gestionat bé les coses. Però també reconec que fa un any van ser els pares que van demanar que no actués. I veig que ningú s'indigna vers el Privilege que és el primer responsable d'aquest merder.
KPLI
On són les quotes dels primers tres mesos d'aquest any, si ni un cèntim ha anat a pagar l'equip? Perquè no està capaç de presentar números auditats per justificar on van anar els diners durant els darrers anys? Sembla que ningú s'interessa per això. L'únic que rep és l'ajuntament. Ha fet moltes coses malament i pel que veig sobre tot lent. Però que només rebin ells tampoc no és just.
KPLI
I que ara cap empresa vol subrogar quatre educadores per possiblement tant sols 3 o 4 nens no és culpa d'ells - així funciona el mon. Seria més útil proposar solucions i no simplement queixar-se. Jo no veig cap, i per això també em costa culpar l'ajuntament si no en troba.
KPLI
Però que només rebin ells tampoc no és just. I que ara cap empresa vol subrogar quatre educadores per possiblement tant sols 3 o 4 nens no és culpa d'ells - així funciona el mon. Seria més útil proposar solucions i no simplement queixar-se. Jo no veig cap, i per això també em costa culpar l'ajuntament si no en troba.
Creixellenc
El tema és un altre, KPLI, i ho dius amb lo de les treballadores. L'Ajuntament s'equivoca si pretén gestionar un servei municipal PÚBLIC com una empresa PRIVADA. Si no és rentable contractar treballadores, ho ha de fer igual: és un servei PÚBLIC, no lucratiu. És per això que s'equivoca si no ho sap veure, i evidentment també és responsable del que passa al nostre poble.
KPLI
També preferiria una gestió pública d'aquest servei. Si la llar guanya diners que siguin de tots, si en perd que no hagi de tancar. Però pel que entenc l'ajuntament de moment no pot contractar a ningú degut a la seva situació econòmica. Per tant no ens apropa a una solució demanar-ho en la situació actual. I per mi el tema és que es pot fer ara.
José ML
Correcto. Una discussión general de publico o privado no nos sirve de nada aquí.
Pare
Doncs aquí està el tema, quines solucions ofereix el nostre Ajuntament? Cap ni una, fantàstic!!! Moltes gràcies senyors i senyores per la seva feina de gestió...
Padre
Si yo fuera alcalde, no me quedaria de brazos cruzados conformandome con la situacion. Cierto es que el Ayuntamiento no tiene la culpa de todo lo que pasa pero hay que seguir buscando opciones y no esta pasividad que han demostrado...

envia el comentari